Categories
Sajtóközlemény

Most a tőkén a sor, hogy fizessen!

Terhelje 98 %-os rendkívüli különadó az osztalékok munka nélküli részét!

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom által életre hívott Szolidaritási Operatív Törzs (SZOT) harmadik ülésén kialakította javaslatát, ami egy lépéssel viheti közelebb a megvalósuláshoz a “Pénzt az embereknek!” törekvést.

Magyarországon a 4 millió munkavállaló elsöprő többsége gyalázatosan van megfizetve. Amikor a havi nettó 200.000 forintos minimálbért, a 100.000 forintos minimumjövedelmet és ugyanekkora legkisebb öregségi nyugdíjat, vagy a 37.500 forintos családi pótlékot és ugyanekkora nyugdíjpótlékot említjük, még akkor is messze alatta vagyunk a magyar gazdaság tényleges teljesítőképességének.

Szolidaritás Operatív Törzs

Zveřejnil(a) Igen Szolidaritás dne Pátek 1. května 2020

Ingyen pénzről szó sincs, de nagyon is szó van a méltányos fizetésekről, és ezek jövedelmi tartozékairól. Azt akarjuk, hogy az emberek legyenek jobban megfizetve, úgymint legfőképp a dolgozók, a gyermekek és a nyugdíjasok. Május 1-én különös erővel kell említsük e nap eredeti követelését: 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás. Az tekinthető korrekt munkahelynek, amely 8 órás munkaidő mellett képes a dolgozónak olyan fizetést adni, amelyből a tisztességesen meg lehet élni.

Járvány és szociális válság idején bűn az emberekre az adóprést ráhúzni. Most a tőkén a sor, hogy fizessen! A Szolidaritási Operatív Törzs javaslata szerint ezúttal azt a jövedelmi formát kell a legnagyobb adóval sújtani, amely természeténél fogva bizonyosan nem munkából származik, tehát az osztalékot, éspedig az idei évben fizetendően, de a tavalyi osztalékokra vetítetten a 48 millió forint feletti összegeket 98 %-os rendkívüli adóval.

Budapest, 2020.május 1.

Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom
SZOT