Categories
Sajtóközlemény

Szabadjára engedné a KDNP a társas kapcsolaton belüli erőszakot

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom a KDNP-t a Fidesz rossz lelke legsötétebb bugyrának tartja, és a leghatározottabban szembeszáll azzal az álnok, hazug és klerikális jelmez alatt szült törekvésével, hogy a Magyar Országgyűlés határozatban tagadja meg az Isztambuli Egyezmény ratifikációját.

Felidézzük, hogy az Orbán kormány az Isztambuli Egyezményt 2014 márciusában aláírta. Azóta nyoma sincs semmilyen nő-, gyermek- és családvédelmi intézkedésnek, amelyek a társas kapcsolatokon belüli erőszakot fékezné, és az áldozatoknak intézményes segítséget biztosítana.

A koronavírus járvány kapcsán elrendelt mozgáskorlátozások fokozták az emberek összezártságát, s ezzel párhuzamosan növekedett a családon belüli erőszak gyakorisága. Mindezt fokozza az emberek rohamos kifogyása a pénzügyi forrásaikból, amely csak növeli az elkeseredettséget, s az ebből fakadó ingerültséget.

A helyzeten a még rosszabbra fordítás helyett leginkább jövedelmi intézkedésekkel lehetne enyhíteni, aminek a tömör lényege, hogy pénzhez kell juttatni az embereket.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom által márciusban kidolgozott és közzétett havi 100.000 forintos minimumjövedelmi koncepció mögé egyre többen sorakoznak fel, köztük a Momentum és más szervezetek. Ennek értelmében mindenkinek, akinek egyéb jövedelme nem éri el a nettó 100.000 forintot, azt erre a szintre kell kipótolni, a gyermekek után járó családi pótlékot pedig háromszorosára, azaz 37.500 forintra kell felemelni.

2020. május 4.
Huszti Andrea