Kategóriák
Sajtóközlemény

A politika felnőtt kategóriás tevékenység

PÁRTKÖZLEMÉNY

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom állásfoglalása a Nemzeti Választási Bizottság határozatáról

Káprázatos, s egyben a józan észt próbára tevő határozatokat hozott a Nemzeti Választási Bizottság a BAZ megyei 6. számú választókerületet érintően a Tóth Ádám, független képviselőjelölt által feltárt szabálytalanságok ügyében.

Az első határozat kimondja, hogy az NVB szerint igenis lehet gyerekekkel kampányolni, feltéve, hogy az oktatási intézményen kívül (pl. játszótéren) történik.

A másik határozat pedig azt mondja ki, hogy oktatási intézményben is lehet kampányolni, amennyiben a gyerekek nincsnek jelen.

Fentiekből az következik, hogy a fideszes képviselőjelölt helyesen viselkedett, amikor egy játszótéren idegen gyermekekkel cukiskodott, és akkor is, amikor egy iskola tanári karát biodíszletként használta az iskolaépületben végzett kampányához, s mindezeknek széles nyilvánosságot teremtett.

A politikai közvélemény eddig úgy tudta, hogy a munkahelyeken általában, s az oktatási intézményekben különösen tilos a politikai aktvitás. Egy iskola esetében tehát ez kettős tiltást jelent. Az NVB szerint azonban mégsem, hiszen csak az a fontos, hogy az iskolákban ne használhassák ki a gyerekeket, a játszótereken viszont nyugodtan.

Az Igen Szolidaritás arra hívja fel a mostani és mindenkori képviselőjelölteket, hogy a politikát kezeljék felnőtt kategóriás tevékenységként, s ennek megfelelően kerüljék a gyermekek és az oktatási intézmények bevonását a választási kampányaikba.

Huszti Andrea,
elnök

Igen Szolidaritás