Menü Bezárás

170.000 felett az IgenSzolidaritásnak adott aláírások száma a havi nettó 250.000 forintos minimálbérért

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Egy 22 éves szegedi egyetemista az ISZOMM jelöltje Csongrád-Csanád megyében. Dobos László a párt ‘Igen Szocializmus’ című programjának szociális elemei közül a nyugdíjak tartós rendezését emelte ki, egyben hadat üzent a feketefoglalkoztatásnak, továbbá a Szeged-környéki ivóvíz-gondok megoldását tűzte zászlajára, s egyúttal a kollégiumi férőhelyek országos bővítése mellett tett hitet.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom nyugtázza, hogy a 2022-es választások felé közeledve egyre több párt merít az ISZOMM egy éve meghirdetett, ‘Igen, szocializmus’ című programjából, ám felhívja a figyelmet, hogy ezek az elemek egy szociális fordulat szerves részei, s külön-külön alkalmazva az enyészetté válhatnak.


A párt megállapítja, hogy a ’Székely Sándor – 250.000 GT” néven zajló, döntően gyalogos vándorútjának központi gondolatához, a havi nettó 250.000 forintos minimálbérhez a Fidesz és a Momentum, az 50.000 forintos családi pótlékhoz a Momentum és a Párbeszéd tett közeledő lépéseket, sőt ez utóbbi miniszterelnök-jelöltje teljes egészében átvette az ISZOMM által kidolgozott, és mindenkit megillető 100.000 forintos jövedelmet biztosító ún. ‘szociális minimumjövedelem’ koncepcióját is.

Székely Sándor szerint “az alkalmi mostohaszülők hangzatos fogadkozásai azonban kétes értékűek, hiszen azok nem a szükséges szociális intézkedések teljes ’családjára’, hanem annak csak egyes ‘tagjaira’ vonatkoznak, továbbá az IgenSzolidaritáson kívül egyelőre senki nem vállalkozik a legidősebb ‘gyermek’, azaz a nyugdíjak drasztikus megemelésére, ami a párt programjában – első lépésként – egy egységes, havi 50.000 forintos emelésként jelentkezik.”

“A szociális minimumjövedelem, kiegészülve az említett korpótlékkal, azt eredményezi, hogy a párt miniszterelnök-jelöltje, a Szanyi Tibor által vezetett kormány idején a legkisebb nyugdíj 150.000 forint lesz.” – szögezte le Székely Sándor országgyűlési képviselő a Szegeden tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus az országjárása részeként Csongrád-Csanád megye számos kistelepülésére ellátogat, ám a megyeközpontban mutatta be a párt egyik helyi képviselőjét, a megye 2-es választókerületében induló Dobos Lászlót. A 22 éves, politikai tudományokat hallgató egyetemista szintén részese az ISZOMM nagy nyári gyaloglásának, s megállapította, hogy “eddig is jól tudhatók voltak az ivóvízzel kapcsolatos, országszerte jelentkező kisebb-nagyobb problémák, de az ember azt hihette, hogy ezek bár makacs, mégis helyi gondok. Nos, az ISZOMM országjárása során – egyebek közt – kiderült, az egészséges ivóvízhez való hozzájutás a Budapesten kívüli világ egyik legnagyobb rendszerszintű gondja.”

“A szegedi kettes körzet képviselőjeként vállalom, hogy itt helyben olyan ivóvízügyi megoldásokat dolgozunk ki, amelyek országos mintákat adhatnak” – fogalmazta meg a fiatal politikus, majd hozzátette: “Úgy tűnik, az előttünk járó generációk jó néhány problémával nem tudnak megküzdeni, ezért nekünk, fiataloknak is be kell kapcsolódnunk. Büszke vagyok, hogy egy új, baloldali párt színeiben egy egyetemi várost is magába foglaló választókerületben egyetemistaként indulhatok a képviselői megbízatásáért. Nem csoda tehát, hogy a kollégiumi helyek bővítésének problémáját ugyancsak a szívemen viselem”

Dobos László a párt ‘Igen Szocializmus’ című programjából különösen a nyugdíjakra vonatkozó részt emelte ki, mondván “ha mi, fiatalok nem fogunk hozzá a nyugdíjak azonnali és tartós rendezéséhez, akkor 50 év múlva ébenhalunk, ha addig a klímaváltozás egyáltalán élni hagy minket. Ennek része a feketefoglalkozatás elleni drasztikus fellépés, és a minimálbér hasonló megemelése.”

A sajtótájékoztató végén Székely Sándor örömének adott hangot, hogy Dobos László csapatában megjelenik számos olyan, baloldali értékrendű fiatal, akik más pártokban korábban nem lelték a munkásképviselet garanciáit.

Huszti Andrea,
elnök

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény