Menü Bezárás

A kata átalakítása aljas eljárás, de ez csak a jéghegy csúcsa

Az Igen Szolidaritás Magyarország Mozgalom mélységesen elítéli, hogy a Fidesz egyik napról a másikra megváltoztat egy olyan adónemet, amely minden ellentmondásával egyetemben sok embernek volt utolsó mentsvára. Természetesen az ISZOMM tisztában van vele, hogy Magyarországon az egész adórendszer a dolgozók kizsákmányolására van kitalálva, és szükséges lenne annak azonnali és gyökeres megváltoztatása, de nem egyik, vagy másik társadalmi csoport kárára, vagy javára, hanem úgy, hogy mindenki egyformán részesüljön a terhekből.

Huszti Andrea a párt elnöke elmondta, hogy ideje szembenézni mindenkinek azzal, hogy az elmúlt harminc év kapitalista rombolása totálisan egymás ellen fordította az egyes társadalmi csoportokat. A dolgozók nagy része minimálbérre van bejelentve, mert akkorák az adóterhek, hogy a vállalkozások nem tudják, vagy nem akarják azt megfizetni, inkább feketén dolgoztatnak milliókat. Azonban, hogy legyen kiskapu, a kata-féle megoldásokkal operál a kormány. Aztán amikor az épp aktuális válság miatt dől befelé a rendszer, egyik napról a másikra megváltoztatnak mindent. Persze, akik csak adóelkerülésre használták a katát, meg fogják oldani a helyzetüket. De azok, akiknek ez az adózási forma a megélhetését jelentette, most azzal néznek szembe, hogy nem csak nyugdíjuk nem lesz, hanem szeptembertől bérük se nagyon. Ez felháborító, és jól jellemzi, hogy milyen rendszerben élünk.

Az ISZOMM olyan szocializmusban gondolkodik, ahol közös teherviselés van. Mindenki egyenlő arányban részesül a javakból és a terhekből is!

Dr. Szanyi Tibor a párt alelnöke elmondta, hogy számára megdöbbentő az a szakmaiatlanság ahogy a Fidesz ehhez az ügyhöz hozzááll. Felháborító, hogy adóév közben módosítanak szabályokat, úgy hogy azt a szereplők érdekképviselőivel nem is egyeztetik! Nyilvánvaló, hogy a kata egy rossz adózási forma, amely alkalmas arra, hogy a társadalmi csoportokat egymásnak ugrassza, de az is egyértelmű, hogy kell egy kőbalta egyszerűségű önfoglalkoztató rendszer, ami lehetővé teszi az egyéneknek a boldogulást úgy, hogy nem kapnak többlet-jogokat a többség kárára. Szanyi kifejtette, hogy az Igen Szolidaritás szolidáris az intézkedések kárvallottjaival. A kormány most a jogbiztonság elemi igényeire is fittyet hányva a leggyengébb érdekérvényesítő képességekkel rendelkező kényszer-önfoglalkoztatókkal kezdi a brutális megszorításait, de már folytatja is a rezsiköltségek egekbe tolásával.

Székely Sándor az ISZOMM elnökségi tagja elmondta, ideje hogy a munkavállalók a kezükbe vegyék a sorsukat, és a kata délibábjai helyett szakszervezetekbe, illetve szövetkezetekbe tömörüljenek, és így harcoljanak ki jobb bért, nyugdíjakat és végső soron biztos megélhetést.

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény