Menü Bezárás

A magyar kormány ismét arcátlanul hazudik

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A kormány energia-vészhelyzetet hirdetett, miközben a hazai erőművek zavartalanul termelnek, s az energiaimport is folyamatos. A hazugságból már most diplomáciai bonyodalom kerekedett, ugyanis az EU szabályai szerint akkor van energia-vészhelyzet, ha az energiaellátás biztonságát valami hirtelen jött szerencsétlenség fenyegeti.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom álláspontja szerint a hivatalosan kihirdetett energia-vészhelyzet helyett Magyarországon leginkább költségvetési vészhelyzet, mondhatni államcsőd közeli helyzet van.

A kormány az államháztartási csődöt egy szociális katasztrófa árán akarja megelőzni. Konkrétan százezrek kedvezményes adójának megvonásával, továbbá a rezsiköltségek többszörösére duzzasztásával, és hamarosan az üzemanyagárak megduplázásával, amit csak tetéz a forint rohamos értékvesztése, s az ennek nyomán előálló vágtató infláció.

Az eddig bejelentett intézkedések fényében kijelenthető, hogy a magyar dolgozók, mikronvállalkozók és nyugdíjasok mai életszínvonala az őszig minimum megfeleződik. Ekkora csapást a rendszerváltoztatás óta nem kapott a fejére a magyar nép.

Az ISZOMM felhívja a magyar kormányt, hogy a tervezett, augusztus 1-i hatályba léptetések előtt alaposan dolgozza át az elképzeléseit, ugyanis a félmillió katás dolgozó megélhetésének kivégzése, valamint a több millió család rezsiköltségeinek megsokszorozása elfogadhatatlan lenne a magyar nép számára.

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény