Menü Bezárás

A sztrájkhoz való jog minden munkavállalót megillet

PÁRTKÖZLEMÉNY

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom az élet minden területén kiáll a munkavállalói sztrájkjogokért, így a légiirányítókat is szolidaritásáról biztosítja a kormány tervezett megszorításaival szemben.

A párt tudatában van annak, hogy a légirányítók létszáma és fizetése nagyjából azonos a miniszterekével és államtitkárokéval, a légiirányítók azonban nem kinevezettek, hanem roppant magas képzettségi és készenléti elvárásoknak, valamint testi-lelki terheléseknek kitett munkavállalók. A légiirányítók sztrájkhoz való jogának trükkös csorbítása ugyanúgy elfogadhatatlan, mint az egyéb, kevésbé misztikus szakmákban.

Az ISZOMM azonban a légirányítók részéről is szolidaritásra számít, elsősorban az ugyancsak magas képzettségi és készenléti, valamint testi-lelki terhelésnek kitett munkavállalók felé, mint például az egészségügyben dolgozó ápolók, akik naponta ugyanúgy emberek sokaságának életéért közvetlenül felelősek, ám fizetésük a légiirányítók jövedelmének alig egy húszada, s sztrájkhoz lényegében már most semennyi joguk nincs.

Huszti Andrea,
elnök

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény