Menü Bezárás

Az ellenzéki média nem ért egyet az IgenSzolidaritással – avagy amit a telex.hu nem hajlandó közreadni…

Kora reggel (még éhgyomorra) jön velünk szemben Dull Szabolcs elemzése, hogy az IgenSzolidaritást úgymond azért nyomja a Fidesz, mert az nekik jó. Hozzánk csapott még két szélsőjobboldali pártot is, hogy egy csomagban legyünk.

Való igaz, az ún. ellenzéki média többnyire makacsul nem közli a temérdek ügyben kifejtett álláspontunkat, de időnként szívesen véleményez minket, leginkább fitymálva. Sőt, papírjaink vannak arról, hogy “cserébe” azért sem adják közre a mi véleményeinket, mert azzal nem értenek egyet. Tény, a kormánymédia sem ért velünk egyet, ám ők legalább hébe-hóba nem csak az egyet nem értésüknek adnak teret, hanem arról is beszámolnak, hogy mivel nem értenek egyet, t.i. velünk.

Dull Szabolcs elemző, állítólagos tényújságíró kedvéért viszont jöjjenek a tények:

2020 során, Huszti Andrea, az IgenSzolidaritás elnöke 4 alkalommal küldött hivatalos levelet a “hatosfogat” pártjainak (mínusz Jobbik), miszerint nagyon fontosnak tartjuk az esélyegyenlőségen alapuló előválasztást, és alakítsuk ki együtt ennek technikáját, egyeztessünk programokat stb! Természetesen a nyilvánosság előtt. Válasz: nulla.

A tavaly októberi borsodi időközi választásra készülve mi (és kizárólag mi) előválasztást akartunk, de ők nagy liberálisan elindítottak egy nettó náci jelöltet, mondván, hogy nincs jobb jelölt, ez van, punktum. Az ügyről csak annyit, hogy Majtényi László, az ellenzék közös – egykori – köztársaságielnök-jelöltje a Munkások Újságában határolódott el a ‘hatosfogat’ náci favoritjától. Más orgánumok nem voltak kíváncsiak a véleményére.

2020. december 20-án jobboldali és liberális ‘hatosfogat’ összeállt, és azt mondta, hogy mostantól fogva ők az ellenzék, és kész.

Tudomásul vettük, hogy ők nem kívánnak velünk együtt indulni. Ezt a médiában is jeleztük. Székely Sándor ma az ATV-ben egyértelműen leszögezte, hogy változatlanul nyitottak vagyunk a tárgyalásra, de leginkább majd akkor, ha kiderül, hogy kik a jelöltjeik a 106 választókörzetben, ki a miniszterelnök-jelöltjük és mi a programjuk. Ez nagyjából október 23-ára várható, ha egyáltalán.

Mivel nekünk Szanyi Tibor személyében már tavaly nyár óta van miniszterelnök-jelöltünk és ősz óta kihirdetett programunk, így továbbra is az emberekkel, a nép érdekeivel foglalkozunk. Hirdetjük a szocializmust, felépítjük a szervezetünket és mind a 106 egyéni jelöltünket. Harcolunk a havi 200.000 forintos nettó minimálbérért, a gyermekenkénti 37.500 forintos családi pótlékért, a 37.500 forintos havi nyugdíjpótlékért, valamint azért, hogy Magyarországon senkinek ne legyen kevesebb jövedelme 100.000 forintnál.

Nem szeretnénk feltételezni a liberális médiáról, így Dull Szabolcsról sem, hogy a fenti elkötelezettségünket a Fidesz érdekeiként akarná bemutatni. Azt viszont szeretnénk rögzíteni, hogy a ‘hatosfogat’ pártjai által az elmúlt 11 évben elfogyasztott, legalább 30 milliárd forintnyi kormányzati támogatáshoz képest mi egyetlen fillér állami pénz nélkül tesszük a dolgunkat.

Huszti Andrea
Szanyi Tibor
Székely Sándor

Posted in Velünk történt