Menü Bezárás

Beruházási háttér reformokra, járványmegelőzésre

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom álláspontja a “Next Generation EU” újjáépítési keretrendszerről

A tények szerint az EU a tagországi hozzájárulások (bevételek) ideiglenesen duplájára emelése (fedezet) bázisán 750 milliárd euró összértékben, hatalmas hiteleket kíván felvenni a pénzpiacokon, s ezeket részint vissza nem térítendő, részint pedig továbbhitelezett eszközökként kívánja a tagállamok rendelkezésére bocsátani. Ezek a pénzek – alapvetően – reformokra, zöld beruházásokra és járványmegelőzésre fordíthatók.

Az IgenSzolidaritás történelmi esélynek látja, hogy a fenntartható európai gazdasági fejlődés most soha nem látott beruházási hátteret kap.

Az IgenSzolidritás ugyanakkor sajátosan megérti a magyar kormány viszonylagos tanácstalanságát, hiszen első látásra nehéz kitalálni, vajon a Magyarországra jutó eszközök miként pumpálhatók a ‘mészároslőrincek’ zsebébe – munka nélkül.

Ezzel összefüggésben az IgenSzolidaritás elítéli a magyar kormányfő ostoba nyilatkozatait, amennyiben az EU Magyarországon kívüli részét ‘nem munkaalapú társadalmaknak’ minősíti, ugyanis minden emberi társadalom munkaalapú, a rabszolgaságtól kezdve, a feudalizmuson át, a kapitalizmusig, az összes. Sőt, a szocializmus is.

2020. május 29.

Huszti Andrea
elnök

Posted in Sajtóközlemény