Menü Bezárás

Havi 100.000 forint nettó minimumjövedelmet!

PÁRTKÖZLEMÉNY

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom a terebélyesedő szociális válság egyik ellensúlyaként azt szorgalmazza, hogy minden felnőtt állampolgár számára biztosítva legyen a létminimum körüli jövedelem, azaz havi nettó 100.000 forint.

A párt programjában “szociális minimumjövedelemként” szereplő intézkedés feltételhez kötött kiegészítő juttatás. A feltételek: betöltött 18. életév, és az, hogy az illetőnek legyen valamilyen jövedelme, amit annak mértékétől függetlenül nettó 100.000 forintra kell emelni.

Huszti Andrea, a párt elnöke leszögezte: “Tarthatatlan, hogy százezrek nyomorogjanak. Kismamák, nappalis diákok, pályakezdők és nyugdíjasok, valamint közmunkások, bejegyzett álláskeresők, otthonápolók, alkalmi dolgozók, csökkent munkaképességűek, rokkantak, továbbá bárki, akinek van valamekkora jövedelme, de az a létminimum, azaz szimbolikusan 100.000 forint alatti. A hazai teljesítményünk és az EU segítsége bőségesen fedezni tudja a különbözeteket.”

Az IgenSzolidaitás számításai szerint az éves szinten hozzávetőlegesen 300 milliárd forintot kitevő intézkedés nagyságrendje annak az összegnek felel meg, amit a kormány felesleges és használhatatlan lélegeztető gépekre szórt el. “Ha az meg se kottyant, akkor ez nagyon is járható.” – tette hozzá Szanyi Tibor, a párt miniszterelnök-jelöltje.

2020. január 18.
IgenSzolidaritás Sajtó

Posted in Sajtóközlemény