Menü Bezárás

Huszti Andrea: “mindenkinek jusson rendes étel, normális fedél, színvonalas oktatás és garantált egészségügyi ellátás!”

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom tavaly március 6-án lépett a nyilvánosság elé, s most egy év múltával a párt összegezte eddigi eredményeit.

Az ISZOMM immár méltán országos ismertségre tett szert. Mérhető közvéleménykutatási adatok szerint az Országgyűlés kispártjainak támogatottsági szintjét éri el, valós választási helyzetben pedig 2,23 %-os eredménnyel bizonyított.

A politikai pártok sorában elsőként nevezte meg miniszterelnök-jelöltjét, s elsőként fogalmazta meg választási programját, s a mai napon elsőként nevezte meg országgyűlési képviselőjelöltjei egy részét (10 jelölt), akiket edzőmérkőzések helyett egyenesen a választási küzdelembe küld.

Az IgenSzolidaritás alapvető küldetésének a szociális válság felszámolását tekinti. Ennek érdekében fogalmazta meg azokat a belépő szinteket, amelyek az előállított társadalmi javak viszonylag igazságos elosztási zónájába juttatnák a magyar embereket. Eszerint napjainkban nettó 250.000 forint havi minimálbér, minden felnőttre vonatkozóan 100.000 forintos szociális minimumjövedelem, 50.000 forintos gyermekenkénti havi családi pótlék és a nyugdíjasoknak ugyanekkora korpótlék lenne igazságos. Fentiek forrása az állami és a tőketulajdonosi mohóság drasztikus visszafogása.

Az ISZOMM egyetlen szóval is világossá teszi, mit akar: szocializmust.

Igen, korunk modern szocializmusát, aminek lényege, hogy mindenkinek jusson rendes étel, normális fedél, színvonalas oktatás és garantált egészségügyi ellátás!

A következő év nagy feladata lesz fentiek minél szélesebb körű támogatottságának megszervezése, hogy a 2022-es országgyűlési választások eredményeként egy erős baloldali frakció jöhessen létre a magyar törvényhozásban.

Az IgenSzolidaritás egyszersmind üdvözli, hogy a magyar ellenzék pártjai közül hatan egy SZDSZ-reinkarnációra emlékeztető blokkban indulnak a választásokon.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom a balodaliságát azzal is megerősíti, hogy önálló egyéni jelöltekkel, önálló listával és önálló miniszterelnök-jelölttel készül a közelgő megmérettetésre.

A következő időszak első felét a párt főleg az egészségügyi programjának minél szélesebb körű megismertetésére fordítja, s a választásokig maradó fél évet a választópolgárok mozgósítására, akik szintén baloldali alternatívákban gondolkodnak.

2021, MÁRCIUS 6.

Huszti Andrea, elnök

Posted in Sajtóközlemény