Menü Bezárás

Kiváltságosok Lánchídja

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elégedettséggel nyugtázza a Lánchíd részleges átadását a forgalomnak, s egyetért azzal, hogy a végső forgalmi rendről jövő nyárig kelljen megállapodni.

A főpolgármester szavai értelmében egyelőre csak a BKV buszai, a taxisok és a kerékpárosok vehetik igénybe a megújult átkelőt. Az ISZOMM helyesnek tartja, hogy a tömegközlekedés bizonyos előnyöket élvezzen, azonban az egyéb eszközök közül a taxik és a biciklisták kiemelése és kizárólagos kedvezményezése súlyos kérdéseket vet fel.

Ilyen például, vajon az elektromos rollerek, a segédmotoros kerékpárok és a villamos hajtású kerekesszékek milyen elbánásban részesülnek, valamint a megkülönböztető jelzéseket használó gépjárművek felhajthatnak-e?

Ez utóbbiaknál további kérdés, hogy az állami méltóságokat szállító sötét limuzinok milyen előjogokat kapnak, például konkrétan Orbán Viktor, avagy Pintér Sándor és más kiváltságosok vajon szirénázva átszáguldozhatnak-e a Lánchídon?

Az ISZOMM elvárja, hogy a főpolgármester a látványos bejelentések mögötti kiváltságokról is szóljon! Hosszabb távon azonban megfontolandó lehet, hogy a Lánchíd teljes hosszában egy nagy gyalogátkelőhely, vagyis kellően felfestett zebra legyen, amin például a biciklisek is csak a járművüket tolva haladhatnak.

Székely Sándor,
pártigazgató

Posted in Sajtóközlemény