Menü Bezárás

Se nafta, se posta, se kaja

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom a magyar energiabiztonság szempontjából fontos tényezőnek tartja a MOL által Vecsés környékén újonnan felfedezett olajmezőt. A hivatkozások szerint a vélelmezett kőolajkészlet nagysága hozzávetőlegesen a Magyarországon máshol ismert lelőhelyek csökkenő hozamát képes pótolni.

Az ISZOMM azonban felhívja a figyelmet, hogy a MOL által a szénhidrogéniparba forgatott százmilliárdok valószínűleg jobban hasznosulnának a megújuló energiák terén. Sajnos a kormány energiapolitikája is azt sugallja, hogy amíg bárhol olajat, vagy gázt találnak, azt az Orbán/Hernádi tandem mindenképp el akarja égetni.

A kormány és a MOL jelenlegi akciói a szárnyaló áfabevételek és olajprofitok dacára a hazai benzinkutak folyamatos kiszárítását eredményezik, amin a vecsési találat sem változtat. Fájó ugyanakkor, hogy az üzemanyaghiány elsősorban a Vecséshez hasonló kistelepülések lakóit sújtja, hiszen sok-sok kilométert kell feleslegesen utazgatniuk, amennyiben a közlekedési mozgásképességüket meg akarják őrizni.

Az ISZOMM politikai programja valamennyi hazai településen biztosítani kívánja az alapvető szolgáltatásokat, kiemelten az üzemanyagok, a postai műveletek és az élelmiszerek helyi hozzáférhetőségének garantálásával.

Huszti Andrea,
elnök

Posted in Sajtóközlemény