Menü Bezárás

Székely Sándor: A nagy átlagbér svindli

Magyarország kormánya évek óta tolja a siker propagandát, hogy nőnek a fizetések. Össze-vissza hazudozik, kamu statisztikákra hivatkozik, egészen vicces számokat közöl. Komoly arccal képesek kiállni komoly emberek és magyarázni, hogy minden rendben van.

Ehhez képest egy partizán csapat a KSH-ban – gondolom azóta már kirúgták őket – a minap lehozta, hogy valójában az emberek döntő részének fizetése még csak meg sem közelíti azokat számokat, amikről a kormány hivatalnokai hazudnak nekünk. Ráadásul még ezekbe az adatokba sem számolták bele az öt főnél kisebb cégeknél dolgozó emberek bérét. Ha beleszámoljuk volna, még tragikusabb számokat kapunk, hiszen ezeknél a cégeknél gyakori a minimálbér meg a mindenféle részmunkaidő elszámolása.

Több mint harminc évvel rendszerváltás után, sikerült odáig eljutni, hogy a magyarok két – három helyen kell dolgozzanak azért, hogy tisztességes fizetésük legyen. Pénzük nagy részét feketén kapják, mindenki ügyeskedik, lop és csal azért, hogy enni tudjon adni magának és a családjának. Mindeközben a pofánkba hazudják milliárdokból – a mi pénzünkből – hogy minden rendben van.

Ki kell mondani végre, hogy egész egyszerűen minket átvertek. Felültettek minket a rossz lóra. Ennek így semmi értelme. Ki kell harcolnunk a normális béreket Magyarországon.

El kell érnünk, hogy havi nettó 250.000 forint legyen a minimálbér. Ki kell harcolnunk, a kormánynál és a munkaadóknál, hogy emberszámba vegyék a dolgozókat és bért adjanak, amiből meg lehet élni törvényesen. Plusz hétvégi munka nélkül. Ez a lényeg. Én ezért politizálok.

Megjelent a képviselő blogjában 2021 április 20-án.

Székely Sándor – ISZOMM
Posted in Írtunk