Menü Bezárás

Székely Sándor, az ISZOMM országgyűlési képviselőjének közleménye

KÖZLEMÉNY

Székely Sándor képviselő az Országgyűlés ez évi záróülésének napirendjén szereplő két módosító törvénycsomag egyikét sem fogja megszavazni, sem egyes részleteikben, sem egészükben.

A határozott és következetes szavazási magatartás oka, hogy ezeknek a sarkalatos intézkedéseknek a legkisebb köze sincs a magyar emberek jövedelmi és szociális helyzetének javításához.

Továbbá:

  • Az egyes választási tárgyú törvények módosításáról szóló csomag nélkülözi a társadalmi szereplőkkel való előzetes egyeztetést, s különösen udvariatlan mindenkivel szemben, minthogy a tervezett 2022-es választások előtt másfél évvel alakítja át a felkészülési menetrendeket. A különböző választási típusokon végrehajtott ráncfelvarrások sem korszerűbbé, sem szebbé nem teszik a viszonyokat.

A mai kor parancsa egy internetes bázisra helyezett választási és népszavazási rendszert követelne meg, ennek azonban nyoma sincs a csomagban.

  • A Magyarország Alaptörvényének kilencedik módosításáról szóló javaslat egy eleve alkotmányos konszenzust nélkülöző jogszabály kilencedik áthangolása, ez idő tájt a középkort idéző dogmatizmussal, illetve egy teljességgel indokolatlan, ám annál kiterjedtebb háborús készülődéssel.

Székely Sándor

Székely Sándor – ISZOMM

Posted in Sajtóközlemény