Menü Bezárás

Szolidaritás a sztrájkoló tanárokkal!

Az Igen Szolidaritás alakulása óta kiáll az általános minimálbéremelés mellett, és szorgalmazza a pedagógusok kezdő fizetésének nettó 350 ezer forintra való emelését!

“Támogatjuk a ma reggeli pedagógus sztrájkot és éppen ezért pártunk több tagja is részt vesz a délutáni budapesti autós felvonuláson” – mondta el Székely Sándor, az ISZOMM országgyűlési képviselője.

A párt oktatási felfogásának középpontjában a tudáshoz való hozzáférés minden magyar ember számára és mindenkoron való biztosítása áll. Fontos szakmai kérdés, hogy mi és miként történik az iskolákban, oktatási intézményekben, emellett azonban a párt számára annak van különös politikai jelentősége, hogy a gyerekek, a fiatalok és a felnőttek kellő segítség biztosításával, azaz térítésmentesen oda is kerülhessenek és élvezhessék a támogató szolgáltatásokat is.

A közoktatás, a szakképzés és a továbbképzés állami feladat. Sem egyháznak, sem más magáncégnek nem szervezhető ki. Az érettségi az legyen, ami a neve! Idetartozik az idegen nyelvi vizsga, a digitális jártasság, a jogosítvány, az úszni tudás, de a közéleti, avagy a pénzügyekben való, elfogadható ismeretanyag úgyszintén.

“Pártunk az oktatás területén nettó 350.000 forintos ágazati minimálbért akar bevezetni – fogalmaz közleményében Huszti Andrea, az ISZOMM elnöke.

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény