Menü Bezárás

Óh, Olimpia!

Magyarország közösségi pártja, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom szemforgató helyezkedésnek tekinti azt, ahogy az egyes pártok a budapesti önkormányzat felállása kapcsán megint az olimpia megrendezésének ügyét használják egymás közti politikai üzenőfalnak.

Az ISZOMM őszintén reméli, hogy a szóba jöhető 2036-os, vagy későbbi Olimpiák idején a mai magyar főszereplők már obsitos politikusként fognak ücsörögni a lelátókon, és nem lesz ráhatásuk arra, hogy az akkori Magyarország majd mit akar üzenni a nagyvilágnak?

Ha ma bárki olimpiát akar Budapesten, az kerüli az ostoba szlogeneket és hamis jövőképeket, hanem szócsaták nélkül a feltételek megteremtésén robotol. A feltételek világos módon le vannak fektetve a Nemzetközi Olimpiai Bizottság dokumentumaiban, beleértve azokat a gigászi összegeket, amit a rendezőknek eme testület felé fizetniük kell.

A konkrét feltételek idézése nélkül is világos, hogy a befizetnivaló dollár-százmilliókon és a megfelelő sportlétesítményeken túl biztosítani kell magas minőségű szolgáltatások tömkelegét, azaz korszerű lakhatásra, (elhelyezés, szálláshelyek), modern közlekedési rendszerre (helyben és nemzetközileg), gyors és megbízható egészségügyi ellátásokra, méltányos táplálkozási lehetőségekre (lényegében közétkeztetésre), illetve megkérdőjelezhetetlen biztonságra van szükség. A mai magyar közállapotok jelenleg a felsoroltak egyikét sem képesek felmutatni még a magyar lakosság számára sem, nemhogy a “nagyvilágnak”.

Az ISZOMM bármely politikus szóvirágait felesleges időpocsékolásnak tartja, s csak azt tekinti elfogadhatónak, amennyiben a lehetséges felelősök arról beszélnek, hogy konkrétan mit akarnak, vagy fognak tenni? A párt a maga részéről értelmetlennek tartja a magamutogató akciókat, s annyiban látja az Olimpia megrendezésének értelmét, amennyiben az magyarok millióit már a felkészülés folyamatában mozgásba lendíti, és gyerekek sokasága tud nekifogni valamilyen elérhető sportnak.

Bíró Zoltán,
alelnök

Posted in Sajtóközlemény