Menü Bezárás

ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐJELÖLTEK 2022

Miniszterelnök

Szanyi Tibor

1956-ban születtem Budapesten, 65 éves leszek.

Nős vagyok, öt gyermekem van (35, 33, 8, 6, illetve fél évesek). Kettős identitásom van, azaz egyszerre tartom magamat újlipótvárosi jampecnek és angyalföldi vagánynak. Ateista vagyok, erős kozmopolita beütéssel.

40 éves múltam, amikor a politikához szegődtem, azaz országgyűlési képviselő lettem. 1998 és 2014 között négyszeres egyéni mandátum-szerző voltam Budapest XIII. kerületében az MSZP színeiben. 2014 és 2019 között európai parlamenti képviselőnek választottak.

1975 és 1980 között a legendás Közgáz Klub vezetője voltam.

1990 óta folyamatos magánszponzori karitatív tevékenységet folytatok, elsősorban gyermekes családok, gyermekintézmények, illetve közvetlenül gyermekek javára.

Az Európai Tanulmányok Alapítvány alapítója vagyok (1996), Budapest

Legfontosabb elismerések:

Az Olasz Köztársaság Érdemrendje, tiszti fokozat (Carlo Azeglio Ciampi olasz köztársasági elnök által adományozva, 2004)

A spanyol Katolikus Izabella-rend parancsnoki keresztje a csillaggal (I. János Károly spanyol király által adományozva, 2005)

A Vienna Congress “global think tank” Arany Nyíl Életműdíja (kuratórium által adományozva, 2019)

2019 végén az MSZP alelnöki funkcióját hátrahagyva az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom alapítói közé léptem, s 2020 nyara óta a párt miniszterelnök-jelöltjeként tevékenykedem.


Békés megye 4.

Eke György

Eke György vagyok 51 éves, Budapesten születtem, medgyesbodzási és dombegyházi családi gyökerekkel rendelkezem. Fémipari ès hegesztés-technológiai tevékenységgel foglalkozom.

Tapasztalataimat és piaci kapcsolataimat szeretném átadni helyi vállalkozóknak a megyei gazdaság fellendítése érdekében.
Orosháza és térsége munkahelyi, lakhatási, oktatási, egészségügyi és szociális gondjaira akarok megoldást nyújtani, a kis- és középvállalkozások és a háztáji gazdaságok termékeinek piacot teremteni. A termelők és a vevők közötti utat le kell rövidíteni és az ügyeskedőket az  önkéntes szövetkezetek létrehozásával ki kell zárni. A Kádár János terv alapján Békés megye járásait összekapcsolom.

Igen, szocializmust!


Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3.

Pap Ferenc

Pap Ferenc aktív képviseletet ígér az ózdi körzetben a bő évtizede semmittevő fideszes Riz Gábor helyén.

Mindenekelőtt az ISZOMM véget fog vetni a bérrabszolgaságra emlékeztető feketefoglalkoztatásnak, ami legfeljebb létminimum alatti vergődést jelent a borsodi dolgozóknak, viszont se TB, se nyugdíj nem lesz belőle.

Igen, szocializmust!


Borsod-Abaúj-Zemplén megye 7.

Tóth Péter

“Minek küzdesz, ha jó helyen vagy?”

Tóth Péter vagyok, 48 éves népművelő és projektmenedzser. Cserépfalu tiszteletbeli polgára, a Bükkalja nagy szerelmese. Büszke vagyok arra, hogy pártom engem jelöl képviselőjelöltnek ebben a gyönyörű választókörzetben, ahol rengeteg helytörténeti kutatómunkát végeztem.

Dél-Borsodban húsz éve veszek részt a közéletben, Cserépfalu településfejlesztési bizottságában is dolgoztam, az általam alapított könyvtárat az egész közösség használja. Legyen hol lakni, étkezzünk változatosan, tudjunk tanulni és ne kelljen fizetni az egészségügyi szolgáltatásokért. Ez jár a magyar vidéknek, és az Igen Szolidaritás párttal a mi választókerületünkben biztosítani is fogom.

Választás előtt állunk. Marad az eddig korrupt, sógorkoma és földesúri rendszer, vagy egy szövetkezeti alapokra épülő haladó, szabad és szolidáris világot építünk mindannyiunk részvételével.

Igen, szocializmust!


Budapest 2.  

Linka Péter

Fő törekvésem, hogy mindenkit tisztességes jövedelemhez juttassunk.

Pénzt az embereknek!


Budapest 3.  

Szöllősi Istvánné

Szöllősi Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezete egykori legendás főtitkára, volt országgyűlési képviselő szülei a II. Világháború idején egy XII kerületi házban bújtatattak számos zsidó származású embert, rettenetes megpróbáltatások árán.

Szöllösiné asszony a  történelmi vonatkozások okán határozott úgy, hogy pártja nevében ebben a választókerületben méretteti meg magát. A személyes, emberi kötődéseken túl a jelölt programja a szélsőjobb térnyerését hivatott visszaszorítani.

A választókerülethez a XII. és a II. kerület részei tartoznak.


Budapest 6.  

Szabóné Kállai Szilvia

Szabóné Kállai Szilvia vagyok, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom képviselőjelöltje a Budapest 6-os számú választókerületben, amely Józsefvárost és Ferencvárost foglalja magába.

Gyakorlatilag két vagy akár több városrész közös akaratát kívánom képviselni. Programom a pártom, az Igen Szocializmus című alapvetéseire épül, ami szociális, morális és környezeti válság leküzdését célozza, megannyi közösségi javaslat megoldására.

Tanítóként az a feladatom, hogy emberpalánták fejlődését a helyes úton tartsam, képviselőként ezt sokkal nagyobb mértékben szeretném megvalósítani, leginkább a munkájukra támaszkodó, mégis sajnos egyre nehezebben élő tízezrek megbízásából, segítségével az ő javukra. Képzeljük el, hogy szépen visszahozzuk a zöld természetet a lakókörnyezetünkbe, képzeljük el hogy az itteni kulturális örökségeinket új életre keltjük. A magyar rablókapitalizmus csak a tőkét látja, a tőke érdekeit nézi.

Az Igen Szolidaritás a társadalomra figyel. Igen, korunk modern szocializmusát kívánjuk kivívni, mert a Szocializmus maga az élet. Veled vagyunk, tarts velünk!

Legyünk együtt a siker részesei. Igen Szolidaritás!


Budapest 8.  

Galba-Deák Ádám

Miért Zugló? Miért az Igen Szolidaritás?Miért én?

Itt kezdtem el általános iskolámat, itt a ligetben készültem a maratonjaimra és itt fröccsöztem a barátokkal a Kertemben, nem messze innen és ide jártunk korcsolyázni télen sok-sok éven át. Életem fontos és szép részei idekötnek.

Az Igen Szolidaritás is már 1 éve életem kiemelt és felemelő része. Náluk és velük együtt találtam meg, hogyan kell elszántan és hatékonyan a munkásokért politizálni.

A zöld környezetért tenni, a 250 ezres minimálbéréért küzdeni. Miért én? 15 éve vagyok benne a politika sűrűjében, létrehozva olyan emblematikus dolgokat mint a táncsicsi Munkások Újsága újraalapítása, a hajléktalanság ellenes törvény elleni utcai küzdelmük vagy akár a Bayer Zsoltnak bevitt gyomros, amikor is szlovák rendszámú luxusterepjáróval közlekedett – mind-mind köthető hozzám és akkor csapatomhoz.

Maradjon meg Zugló annak a nyugodt és biztonságos kerületnek, ami miatt szívesen élnek az itt lakók. Fejleszteni kell a lakótelepeket – Füredi útit például illetve a közúthálózat botrányos minőségén is változtatni kell, lásd Nagy Lajos király útja. Sebességcsökkentet zónákat a kertvárosi részbe, és a 30 éve ígért mexikói út kisföldalatti végállomás és környéke rendbehozatala sem tűr halasztást!

Elszántság, érdekképviselet és zöld területek növelése mindenáron, amit ígérni tudok!


Budapest 9.  

Rácz Szilárd

Rácz Szilárd vagyok az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom képviselő jelöltje, Budapest 9.számú választókerületben.

Egy vagyok a dolgozó emberek közül. Elsődleges célom a szociális válság leküzdése, majd a társadalmi jóllét megteremtése.

Egy olyan Magyarországot szeretnék, ahol elegendő egyetlen egy munkahelyen dolgoznunk ahhoz, hogy megélhessünk.

Ahol fűtött és meleg otthonban nevelhetjük gyermekeinket.

Ahol a fiatalok különösen kedvezően juthatnak Önkormányzati bérlakásokhoz és kezdhetik el a friss házas életüket, több évtizedes hitelvállalás nélkül.

Ahol az adófizetők pénze az embereké.

Kőbánya-Kispestnek joga van a társadalmi jólléthez. Alkossunk meg együtt a mai kor szocializmusát!

Igen szolidaritás, veled vagyunk!


Budapest 10.  

Dancsi Gyula

Dancsi Gyula vagyok, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom képviselőjelöltje, Budapest 10-es számú választókerületében.

A szocializmus számomra a közös akarat érvényesítését, az emberi érték központiságát, a társadalom jólléti fejlődését jelenti. A hiteles politikának szerintem ez a fokmérője. Vendéglátósként mindig figyelek az emberek igényeire és a legjobb tudásom szerint igyekszem azokat maradéktalanul teljesíteni.

Ezt az elkötelezettséget szeretném egy magasabb szinten kamatoztatni ezúttal a köz oltárán.

Óbuda-Békásmegyer pedig többet érdemel az anyagi, morális, és a társadalmi megosztottságnál.

Az Igen Szocializmus program választ kínál a társadalmi problémákra. A profitéhség és a társadalmi kizsákmányolás elfogadhatatlan. A programon vezérelve az ebből eredő szociális válság felszámolása.

Tisztességes bérekre, munkára és szociális juttatásokra van szükség, azért dolgozunk, hogy élhessünk és nem fordítva. Igen Szolidaritás!


Budapest 12.  

Gallai Dávid

A bizalmat nem adják munka nélkül, a bizalmat meg kell szolgálni.

Tesszük a dolgunkat a hétköznapokban, a magánéletben valamint a közéletben. Nekem politikusként ezt a felelősséget vállalnom kell, a tetteimért, a feladataimért és a cselekedeteimért.

Gallai Dávid vagyok, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom Budapest 12-es választókerületének képviselőjelöltje.

Felelős vagyok Újpestért, Rákospalotáért, Pestújhelyért, Újpalotáért. Felelős vagyok az önök bizalmáért.

Minden tudásunkkal készen állunk arra, minden tudásommal készen állok arra, hogy hatékony politikát és modern baloldali szocializmust valósítsunk meg.

Közös értékekre összpontosító képviseletre van szükség, amely visszavezet az emberekhez, felszámolja a szociális és morális válságot.

Az Igen Szolidaritás számára legfontosabb a munka, az otthon és a család. Ez a sikeres út a jövő felé, készen állunk, én készen állok.

Munkát, otthont itthon!


Budapest 16.  

Székely Sándor

Székely Sándor vagyok, az Igen Szolidaritás egyik alapítója, pesterzsébeti lakos.

Azért jöttem a politikába, hogy társaimmal együtt fölszámoljuk a szociális válságot.

Azért küzdünk, hogy Magyarországon heti 40 órában is lehessen normális és jó munkabéreket kapni.

Azért küzdünk, hogy a nyugdíjak normálisak legyenek, meg lehessen belőlük élni, ne kelljen mellette munkát végezni.

Azért küzdünk, hogy mindenki egyenlő oktatási és egészségügyi lehetőséget kaphasson.

Pesterzsébeten is azért harcolok, hogy veletek együtt közösen fölszámoljuk a szociális válságot.

Küzdjünk együtt a 250 ezres nettó minimálbérért, az 50 ezer forintos családi pótlékért, 50 ezer forintos korpótlékért és azért, hogy Magyarországon senkinek a jövedelme ne lehessen havonta 100 ezer forintnál kevesebb.


Budapest 17.  

Pál Éva

Pál Éva vagyok, a Neoton Família Legenda-díjas énekesnője, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom csepeli és soroksári képviselőjelöltje.

Néhány év kihagyással hatvan éve élek Csepelen, az életem során voltam fent és nagyon lent.

Devizahitel-károsultként és kisnyugdíjasként átéltem a mindennapok szorító bizonytalanságát, tudom milyen érzés tető nélkül élni, tudom azt is mert átéltem, hogy milyen az amikor vagy ételt veszel vagy áramot fizetsz, mert a kettő együtt nem megy. Tudom mennyire fontos a biztonság érzése.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom a szociális válság megoldására tett ígéretet és én tiszta szívvel és mélyen elköteleződtem emellett.

Igen! Legyen a legkisebb jövedelem, amit havonta megkapnak az emberek 100 ezer forint, és legyen a családi pótlék és a korpótlék a nyugdíjasoknak 50 ezer forint.

Célom, hogy az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom szocializmust, a mai kor szocializmusának a programját sikerre vigyem. Legyen mindenkinek ennivaló, legyen mindenki feje fölött tető, legyen ingyenes oktatás és legyen mindenki számára elérhető az egészségügy.


Budapest 18.  

Takács Gábor

Budafok-Tétényt nem csak a Nagytétényi Kastélymúzeum, a Törley Pezsgőpincészet, a terület szépsége, a múltszázadi házak teszik az egyik legimpozánsabb fővárosi városrésszé, hanem azok az itt élő Budafok-Tétényiek, akik végett jó itt élni.

Takács Gábor vagyok, 54 éves, Budapesten születtem, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) Budapest, 18. számú országgyűlési egyéni választókerületének jelöltje.

Azért indulok parlamenti képviselőjelöltnek, hogy valóban tudjunk tenni a szociális válság ellen, aminek a hatása már túlmutat a különböző grafikonokon és érezhető az élet minden területén.

Vállalkozóként, családi kereteken belül virág, ajándék kereskedelemben tevékenykedem. Munkám révén látom, hogy a szociális válság az egész országot mélyen érinti. Szigetszentmiklósi lakosként egy percig sem volt kétséges számomra, hogy Budafok-Tétény térségében is képviselni kell a lakosság érdekeit.

Ezen felül közös ügyeink is szép számmal vannak, amit együtt sikeresebben tudnánk megoldani, mint önállóan. (Mondhatni, hogy a problémák nem ismerik a közigazgatási határokat.) Példa erre, az M0-as rendkívüli terheltsége okozta forgalmi helyzet, ami az M0-s egész déli szektorát érinti. A helyzet annyira kaotikus, hogy nemritkán 10Km-es forgalmi dugók alakulnak ki.

További probléma a Nagy Duna környezetének romlása és az árvízvédelem, amibe többször személyesen is részt vettem. A Duna a Hárosi-Dunaág, illetve a Hosszúréti-patak árvízvédelme teljesen elhanyagolt, holott ezeken a szakaszokon az áradások többször okoztak már jelentős anyagi károkat.

A lakossági beszélgetések során kialakult visszajelzések egyértelműen mutatják, hogy ez a térség is szenved a helyi munkahely lehetőségek hiányától, a magas lakásköltségektől, az egyre nehezebb megélhetéstől, illetve az alacsony minimálbérektől…. Különösen aggasztónak tartom az „új szegények” megjelenését a kerületben.

Fő politikai törekvésem, hogy választókerületemben megszűnjön a szegénység, legyen mindenkinek biztos a megélhetése, biztonságosan fenntartható lakása és hosszútávon tudja tervezni saját és családja jövőjét. A Kádár János terv megvalósítása. „Pénzt az embereknek.”


Csongrád-Csanád 2.  

Dobos László

“Mindennek a végén az igazságnak kell győznie… az igazság bennünk van!”

1998-ban születtem Győrött, és Téten lakom. Általános iskolai tanulmányaimat a Kisfaludy Károly Általános Művelődési Központban végeztem Téten.

Az érettségi bizonyítványomat a pápai Türr István gimnázium és kollégium intézményében szereztem meg.

Államilag elismert középfokú angol nyelvvizsgám van és rendelkezem ECDL bizonyítvánnyal, valamint B kategóriás jogosítvánnyal. Jelenleg az SZTE politológia szakos hallgatója vagyok


Hajdú-Bihar megye 3.

Káposznyák István

Káposznyák István vagyok, 52 éves, Debrecenből.

Korábban határőrként és rendőrként szolgáltam a hazámat, és ma is azt teszem.

Baloldaliként az embereket képviselem, azokat az embereket, akik a választókörzetemben élnek. Pártunk programja rólunk szól, az emberekről.

Legfontosabb célkitűzéseink a szociális és morális válság felszámolása, a bérlakás program megvalósítása, a szövetkezeti alapok lerakása és megszilárdítása. Ezt követően tudunk hatékonyan, közösen együtt dolgozni. A magyar ember legnagyobb kincse a termőföld, választókörzetemben kiváló minőségű földek vannak, de mit ér a föld, ha nem tudjuk megöntözni. Épp ezért csatornák és a gazdasági víztározó tavak építését fogom kezdeményezni.

Zöld baloldali pártként támogatjuk, hogy az önkormányzatok a hulladékból ne hegyeket építsenek, hanem újrafeldolgozás után ebből energiát nyerjenek, ezáltal munkát lehet adni nagyon sok embernek.

Igen, szolidaritás, igen szocializmus!


Jász-Nagykun- Szolnok megye 1.

Németh Attila

1990-ben születtem Szolnokon, itt élek családommal. A pártom által megválasztott Jász-Nagykun-Szolnok Megye 1. sz választókerület országgyűlési képviselőjelöltje vagyok.

Olyan modernkori szocializmust hozunk létre, amiben igazságosan osztjuk el a társadalmi javakat. Lépésről, lépésre fogjuk a szociális válságot felszámolni együtt, közösen veletek.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom tagjaként azért küzdök, hogy bevezetésre kerüljön a havi nettó 250.000 ft-os minimálbér! Bevezetjük a 100 ezer forintos minimálnyugdíjat, a családi pótlékot havi nettó 50 ezer forintra emeljük, és ugyanennyi korpótlékot adunk minden nyugdíjasnak.

Nem engedhetjük tovább a magyar nép kizsákmányolását!

Egy régóta szenvedésnek kitett nemzeti kincsünk a szolnoki Tisza Szálló! Lassan 12 éve ígérik az új tulajdonosok, hogy fejlesztik ezt a gyönyörű kincset, megtartva a jelenlegi szolgáltatásokat és a teljes dolgozói állományt. Az ígéretek mai napig nem valósultak meg, sőt folyamatosan megy tönkre a Tisza szálló. Célunk, hogy visszavegyük a tulajdonostól a Tisza szállót, az állam vállaljon felelősséget a nemzeti kincsekért.

Igen Szolidaritás, igen, szocializmus!


Nógrád megye 1.

Krizs Norbert

A nevem Krizs Norbert,az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom Nógrád megye 1. számú választókerület jelöltje vagyok.

1975-ben születtem, Salgótarjánban.1992-ben épületburkoló végzettséget szereztem és ebben is dolgoztam.

Tudom mit jelent kétkezi munkával megkeresni a kenyeret.

Nógrád egy olyan megye, ahonnan az emberek elköltöznek sőt ,külföldön próbálnak szerencsét.Sajnos nekem is az utoóbbit kellett választanom a családommal együtt.

Külföldön a sok munka és kitartás meghozta gyümölcsét. Sikeres építőipari céget építettem fel Tirolban(Ausztriában).

Megtanultam az osztrák rendszert, a munkamorált, a fejlesztések értelmét, a turisztika hasznosságát, a környezettudatosság fontosságát.

Tudásommal és szülőhelyem szeretetével a választókerületem gyors fejlődését segíteném..


Nógrád megye 2.

Barta László

Barta László, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom Nógrád megye 2. számú választókerület jelöltje.


Pest megye 7.  

Bíró Zoltán

Bíró Zoltán vagyok, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom képviselőjelöltje a Pest megyei 7-es számú választókerületében, mely Ecsert, Felsőpakonyt, Gyált, Gyömrőt, Maglódot, Pécelt, Üllőt és Vecsést foglalja magába.

Célom, a pártunk Igen Szocializmus nevű programjának alaptörekvéseire épülő, emberközpontú, szociálisan erős, szolidáris, környezettudatos gondolkodás és lét megteremtése.

Fontosnak tartom a térségben mindenki számára egyenlő mértékben biztosított közlekedési lehetőséget. Ezért a településeket összekötő önálló kerékpárúthálózat megvalósításáért dolgozok.

Mivel devizahitel-károsultak körébe tartozom, pontosan tisztában vagyok azzal, hogy a hasonló helyzetben lévő családok milyen kilátástalan, elkeseredett és ellehetetlenített helyzetben vannak. Rettentően sürgetőnek tartom megoldást találni a jelenlegi kormány által is táplált, és a mai napig is fenntartott brutális devizahitel-helyzetre.

Ezért is tartom fontosnak, hogy megvalósuljon a nettó 250.000 forintos minimálbér, a 100.000 forintos minimumjövedelem, az 50.000 forintos családi pótlék és ugyanekkora korpótlék.

Mi veled és érted vagyunk! Tarts velünk! Legyünk együtt a siker részesei!


Pest megye 8.  

Dorogi Gyula

A nevem Dorogi Gyula, Pest megye 8-as választókerületének képviselőjelöltje, amely terület 10 települést és városokat foglal magába.

Születésem óta Szigetszentmiklóson élek, a választókerület székhelyén.

A térség specifikuma, hogy agglomerációban található, valamint, hogy majd mindegyik település rendelkezik lakótelepi résszel, miután három gyárra épültek fel e településrészek.

Továbbá nagy desztinációs vonzerővel is rendelkezik a választókerület a soroksári Duna-ág és a Tököli parkerdő kirándulhatósága okán.

Programom főbb csapásvonalai a közlekedési fluktuációval együtt járó problémák feloldása, a devizahitelesek elkeserítő problémáinak végleges megoldása, továbbá a fiatalok lakáshoz jutását segítő tervelőkészítés, a kiszámítható életkezdés.

Az egészségügyben valamint oktatásban dolgozók méltóságának megteremtése, és az ezzel járó jövedelmeik a mai életszerűséghez való hozzárendelése.

Tudom és hiszem, hogy az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom képes a fent említettek megteremtésére!

Teremtsük meg a hitet, a szocializmusba vetett hitet.