Menü Bezárás

Itt kezdd! Gyakori kérdések

Köszönjük, hogy a 2020 tavaszán bejelentett, majd júniusban bejegyzett pártunk oldalára érkeztél.

Örülünk neked, és veled vagyunk. Ezen oldalon az elmúlt időszakban kapott legfontosabb kérdésekre válaszolunk. Van, ahol ezt ‘gyakran ismételt kérdéséknek’ (GY.I.K.) is nevezik.

Miért neveznek benneteket ‘Iszomnak’ ?

A teljes nevünk: Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom. Pártunkat két meglévő és működő mozgalom, az Igen és a Szolidaritás tagjai alapították. Ha valaki nagyon egybe akarja ezt rövidíteni, akkor valóban az ISZOMM jön ki, de akkor is két M-mel. Nem haragszunk ezért, hiszen tiszta vizet iszunk, és isszuk egymás szavait, ám mi Igen Szolidaritás néven nevezzük magunkat.

Ti egy kamupárt vagytok?

Nem, bíróság által bejegyzett párt vagyunk, ötfős elnökséggel, Huszti Andra elnökkel, Székely Sándor országgyűlési képviselővel, kiterjedt aktivista-hálózattal, saját honlappal, rendszeres hírlevéllel, élő email címmel, folyamatosan frissített Facebook-, Twitter-, Youtube-, Instagram-, Tumblr– oldalakkal.
Missziónk a szociális válság felszámolása. Az elmúlt időben tartottunk sajtótájékoztatókat, támogatunk országgyűlési képviselőjelöltet, szociális operatív törzset hoztunk létre, és még sorolhatnánk.

Újságíró vagyok, feltennék pár kérdést.

Várjuk az újságírói megkereséseket az iszomm_sajto(KUKAC)igenszolidaritas.hu címen, ide kell írni akkor is, ha a sajtólistánkra jelentkeznél.

A sajtólistára bárki feliratkozhat, akár egy Facebook megosztással is segítheted üzeneteink eljuttatását barátaidnak, ismerőseidnek!
Közleményeink itt találhatók.

Miért mentek szembe az ellenzéki összefogással?

Ezt a korrupt rendszert a civilek, a pártok és az embereknek együttműködésével lehet leváltani. Mi a NER-t akarjuk felszámolni. Szavazóbázisunk nem ért egyet azzal, hogy a 2020. augusztusában bejelentett ún. ‘hatpárti’ összefogás lenne a teljes ‘ellenzéki’ összefogás. Az IgenSzolidaritás elsősorban a dolgozói osztályok felé fordul, különösen azok felé, akik többnyire nem, vagy csak befogott orral vennének részt a választásokon. Ez egyben azt is jelenti, hogy kapuinkat szélesre tárjuk a civil mozgalmak számára is.

Miért akartok megélhetési politikusok lenni?

Mi azt akarjuk, hogy az általunk támogatott jelöltek legyenek profi politikusok. Ahogy a pékek, a tanárok, a mozodonyvezetők, úgy az Országyűlésbe jutó pártok képviselői is dolgoznak, és pénzt kapnak a munkájukért. Ha vannak megélhetési pékek, tanárok és mozdonyvezetők, akkor mi is vállaljuk a ‘megélhetési’ címkét. A 2022-es választáson pártunk indulni fog mind a 106 körzetben, addig egyetlen fillért állami támogatást nem kapunk, és nem fogadunk el.

Hogyan lehetek aktivista?

Ezen űrlap kitöltésével lehetsz aktivista. Regionális vezetőink jelentkezni fognak nálad, és személyesen beszélik meg veled, hogy miben tudsz nekünk segíteni.

Hogyan lehetek támogató?

Sokféle támogatási lehetőség létezik. Önkéntes munkával is segítheted a pártot, kérjük, hogy a szervezet(kukac)igenszolidaritas.hu címre küldj ilyen tartalmú levelet, de pénzbeli támogatást is elfogadunk.

Számlaszámunk: 11600006-00000000-94338856

Külföldről: IBAN: HU04 1160 0006 0000 0000 9433 8856

Kérjük, hogy a közlemény rovatba a következőt írja: Adomány, adományozó neve és címe (pl.: Adomány Iszom Mária 1091 Budapest Pénz utca 100.)

 

Be szeretnék lépni a pártba!

Alapszabályunk értelmében kétlépcsős a tagfelvétel. Először pártoló tagként lehet részt venni az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom munkájában, majd minimum három hónap múltán – amennyiben a pártoló tag kitart az Igen Szolidaritás céljai mellett, akkor – a jelentkező 2 párttag ajánlásával felvételt nyerhet.

Hogyan lehetek pártoló tag?

Az alábbi letölthető dokumentumot felhasználva lehet az Igen Szolidaritás pártoló tagjai közé felvétel nyerni.

Levelet szeretnék írni!

A szervezet(KUKAC)igenszolidaritas.hu címre várjuk a leveleket.

Van Facebook-oldalatok?

Igen, itt lehet elérni közösségi oldalunkat, sőt pártunk vezetőit is megtalálod a Facebookon, Huszti Andrea, Kállai Szilvia, Szanyi Tibor, és Székely Sándor munkáját is követheted a Facebookon.

Igen Szolidaritás
Posted in Velünk történt