Menü Bezárás

Az árvíz önmagában nem gyógyítja az aszályt

Magyarország közösségi pártja, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom aggodalommal terhes figyelemmel követi a szomszédainkat is súlytó közép-európai árvízhelyzet alakulását, s szolidaritásáról biztosítja valamennyi közvetlenül érintett polgárt. A párt különös tisztelettel fordul a védekezésben résztvevők felé, s egyúttal a magyar polgárokat politikai önmérséklésre kéri, ideértve a töltéseken pózoló politikusokat is.

Az ISZOMM arra is felhívja a figyelmet, hogy több, mint időszerű az évszázadok óta mérlegelt Duna-Tisza csatornarendszer megépítése, hiszen a most levonuló dunai árhullámból az Alföld vízpótlását nagyrészt meg lehetne oldani. A környezetre figyelő minden magyar embernek most mégis összeszorul a szíve annak láttán, hogy az évek óta száradó magyar síkvidék mellett akár több köbkilométernyi vízáram ömlik el a tenger felé ahelyett, hogy legalább részben hasznosulna az elsivatagosodással szemben.

Az ISZOMM politikai programjában a vízgazdálkodásunk rendbe tétele első helyi fontosságot élvez, hiszen immár tarthatatlan, hogy a Magyarországra jutó víz legnagyobb hányada mindennemű hasznosítás nélkül egyszerűen kifolyik az országból.

Bíró Zoltán
alelnök

Posted in Sajtóközlemény