Menü Bezárás

Igazi lányok és legények vannak a gáton, s nem a haszonleső politikusok

Magyarországnak ezredéves tapasztalatai vannak az árvízekkel kapcsolatban, jó és rossz egyaránt. Földrajzi elhelyezkedésünk, valamint a változó klíma okán azonban mindig van újabb és újabb kihívás és feladat, amelyeknek az esetek többségében és sok-sok erőfeszítéssel meg tudunk felelni. Nyilván jobb lenne egy okosabb, fejlettebb vízgazdálkodás, ám árvízi védelemben nem a nullán állunk, még akkor sem, ha időnként drámai képsorokat közvetít a sajtó és a média.

Magyarország közösségi pártja, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom arra biztatja az állampolgárokat, hogy akkor és ott álljanak be segíteni, ahol és amikor a felelős településvezetők, illetve az illetékes hatóságok kérik, ugyanis ők a teendők felkent urai. A gátakon és töltéseken való fényképezkedés, és az onnan elhangzó politikai üzengetés azonban sokat ront az emberek közérzetén, még akkor is, ha egyes médiumok, no pláne egyes felelőtlen politikai elemzők komoly képpel előadott, ám ostoba elméletekkel házalnak a nyilvánosságban.

Az ISZOMM különösen elítéli azokat a véleménybefolyásolókat, akik hülyének nézik a népet, s azt igyekeznek elmagyarázni, mintha a nép elhinné azt, ami nyilvánvalóan röhejes hazugság. A nép, különösen a folyópartok közelében érintettek pontosan tudják, hogy a homokzsákokon történő politikai akciózás egy igazi smafu, és jottányit sem járul hozzá sem a védekezés ügyéhez, sem pedig a politikai egészségünk javításához.

Az ISZOMM álláspontja szerint azok a tízezrek érdemelnek tablót, akik erejüket megfeszítve ébrenlétüket szinte teljességgel a védekezéssel töltik, s kevésbé azok, akik fotós stábokkal bolyonganak a folyópartokon, néha egy-egy lapátot megfogva.

Bíró Zoltán,
alelnök

Posted in Sajtóközlemény