Menü Bezárás

A hivatásos magyar ellenzék a jóllét ellen

Magyarország közösségi pártja, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom félsikernek tartja, hogy a kormány – ha megkésve is, de – részben befogadni látszik a párt évek óta hangoztatott törekvéseit, hogy t.i. a minimálbért havi nettó 1.000 euróban kellene megállapítani, továbbá a családi pótlék jelentős emelésére van szükség.

Az ISZOMM sajnálja, hogy a minimálbér fenti szintre emelésére csak évek múltán kerülne sor. Szemben a liberális ellenzéki hangokkal a minimálbér lényegében nem költségvetési probléma, viszont a cégtulajdonosok profitjának terhére simán kiharcolható. Megjegyzendő, hogy a Tisza Párt is beállt a jövedelmek megemelését ellenzők sorába, miközben más alkalmakkor ígéretek sorával bombázza a közvéleményt. Az emberektől sajnálni a pénzt, a tőkés haveroknak viszont ész nélkül osztogatni, az sajnos olyan kortünet, amiben eddig a kormány és hivatásos ellenzéke eddig mélyen egyetértett.

Az ISZOMM részsikernek tekinti a családi pótlék várható megduplázását is. Sajnos ez szintén alatta marad a kívánatos mértéknek, amit a párt eredendően az európai átlagban, azaz 100 euró (40.000 ft/hó/gyerek) felett határozott meg, mivel a konkrét összegnél fontosabbnak tartja a megfelelő arányok tartását.

Az ISZOMM meggyőződése, hogy a magyar gazdaság a ma bejelentett kormányzati szándékoknál is többre lenne képes, ha a felelősök a sarkukra állnának a tőke és az állam mohóságával szemben, de az emberek jóllétéért.

Szanyi Tibor
elnök

Posted in Sajtóközlemény