Menü Bezárás

Reagálás az EP ún. Qatargate-botrányára

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom döbbenettel áll az Európai Parlament görög szocialista alelnökének, Eva Kaili-nek az őrizetbe vétele előtt, ám megerősíti, hogy további lépések szükségesek az EU intézményei munkájának átláthatósága végett.

A hírek egyelőre gyanúsításokról szólnak, világos bizonyítékok még nem kerültek elő, azonban dőreség lenne azt vélelmezni, hogy a belga rendőrség ok nélkül razziázott volna, ráadásul eredményesen egyszerre 16 brüsszeli tisztségviselő, illetve adminisztrátor lakásában és irodáiban, ugyanarra az ügyre hivatkozva.

A botrány zömmel balliberális szereplőket érint, ami egyben rávilágít arra is, hogy nem lehet úgy védeni dolgozói érdekeket, hogy egyúttal a nagytőke tenyeréből esznek, s ez a mai magyar parlamenti ellenzék jó pár szereplőjére is megáll.

A kettős mérce elkerülése végett az ISZOMM helyesnek tartja, hogy akárhány milliós ügyekben is kérlelhetetlenül lépjünk fel a korrupció ellen, de semmilyen politikai hivatkozásokkal ne lehessen elkenni sok száz milliárdos csalásokat sem! A magyar polgároknak érdeke, hogy amikor “Brüsszel” kishalakat buktat le, akkor a nagyhalak sem ússzák meg!

Az ISZOMM ugyanakkor aggodalmát fejezi ki, hogy az eddigi magyar EP- képviselők között is voltak-vannak lelkes propagandistái bizonyos orosz, kínai stb. érdekeknek, amint az USA agresszív befolyása szintén tetten érhető néhány más nemzet képviselőinek soraiban.

Az ISZOMM a közelgő európai parlamenti választások felé közeledve hangsúlyozza elkötelezettségét, hogy az Európai Parlament az európai polgárok, dolgozók érdekképviseleti helye, amibe nem fér bele külső erők mocskos kezeinek tisztára mosása. A párt elsődlegesen a Szociális Európa megteremtésében érdekelt, azaz a munkásnyúzó katari rezsimről éppúgy nem tud jókat mondani, mint az európai polgárokat fosztogató nemzetközi olajcégekről és hasonlókról sem, márpedig ez utóbbiaknak is vannak fizetett hangadói az európai intézményekben, köztük az EP-ben.

Amennyiben az ISZOMM európai parlamenti mandátumot kap a magyar emberek bizalmából, már most jelzi, hogy egyetlen olyan álláspontot sem fog kifejteni, vagy támogatni, ami a munkásérdekekkel ellentétes lenne.

Szanyi Tibor,

alelnök

Posted in Sajtóközlemény