Menü Bezárás

A baloldali ellenzék mostantól a parlamenten kívül van!

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Igen Szolidaritás büszke a 2022–es országgyűlési választásokon elért eredményeire, minden szavazójára és az összes állva maradt jelöltjére. Az ISZOMM folytatja a két éve megkezdett munkát, a baloldal újrateremtéséért.

Huszti Andrea, a párt elnöke elmondta, hogy a választásokon kiderült, hogy csak baloldali politikával lehet a Fideszt leváltani. A magát ellenzéknek kikiáltó hat jobboldali – liberális párt, sokadszorra is óriási vereséget szenvedett Orbán Viktortól, úgy, hogy az elmúlt négy évben, gazdasági vállság, járvány és háború is nehezítette a magyar emberek sorsát. Ha lenne bármilyen önkritikája ennek a hat pártnak, elnézést kérnének a választóktól, gőgösségükért és az állami milliárdok elégetéséért, de tudjuk jól, hogy erre semmi esély. Továbbra is hallani fogjuk, ahogy folyamatosan kommunistázva támadnak mindenkit, és lelkesen meg fogják szavazni a szintén jobboldali – liberális Fidesz összes fontos törvényjavaslatát.

Az Igen Szolidaritás missziója, hogy a következő években szívós és következetes munkával, szövetségkötésekkel, elvi politizálással megteremtse a rendszer baloldali alternatíváját és a 2024 –es európai parlamenti, valamint az önkormányzati választásokon mind Budapesten, mind pedig országszerte el fog indulni, és fontos pozíciókat fog szerezni, hogy aztán a 2026 –os országgyűlési választásokon immár parlamentbe kerülve, képviselje a dolgozó emberek érdekeit.

Székely Sándor a párt országgyűlési képviselője elmondta, hogy hihetetlen nehéz körülmények között állt helyt a párt tagsága, hiszen a többi párt milliárdokból kampányolt, míg az Igen Szolidaritás gyakorlatilag pár ezer forintokból. A választás óriási lehetőséget ad a baloldal újra teremtésére, hiszen egyértelműen megbukott az összefogás program nélküli, össze – vissza handabandázó, a választókat sértegető politikája, amelyet unatkozó milliárdosok és tehetségtelen hatalommániások vittek az egész kampány során. Ideje, hogy a baloldalt a munkások, a dolgozók teremtsék újra, lépésről – lépésre, Budapesten és vidéken egyaránt.

A képviselő elmondta, hogy a meglátása szerint ideje bevezetni Magyarországon egy fél éves ösztöndíjas rendszert amelynek keretében a 18. életévüket betöltött magyar állampolgárok elsajátíthatják a honvédelmi és az egészségügyi, valamint a katasztrófavédelmi feladatokat, hiszen úgy tűnik, hogy a 21. század tele váratlan és sajnos tragikus eseményekkel. A magyar állampolgárokat fel kell készíteni a veszélyekre!

ISZOMM sajtó

Posted in Sajtóközlemény