Menü Bezárás

A jövő megszületett, újabb mérföldkőhöz érkeztünk

Bejegyezték pártunkat, indulni fogunk az előválasztásokon mind a 106 országgyűlési választókerületben.

A bíróság immár jogerősen bejegyezte az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalmat a magyarországi politikai pártok sorába. Így új, országgyűlési képviselettel rendelkező párt született, hiszen Székely Sándor, a párt egyik alapítója, országgyűlési képviselő. Az alapítók között van Kalmár Szilárd, a magyar baloldal egyik ikonikus alakja, és Szanyi Tibor, a “kapitány”.

Pártunkat tavaly december 13-án alapítottuk, s 2020. március 6-án léptünk a nyilvánosság elé. A tagfelvétel első hullámát követően 2020. július 18-án tartjuk meg ún. alakuló kongresszusunkat.

Az IgenSzolidaritás, amelyet többen ISZOMM-nak is becéznek, egy új, ám vérbeli baloldali párt, amelynek hosszabb távú küldetése a Magyarországot sújtó szociális és morális válság felszámolása.
Missziónk két lábon jár. Egyik a szociális, a másik pedig az ökológiai pillér. Egyszerre vagyunk vörösek, illetve zöldek.

Meggyőződésünk, hogy a magyar fiatalok, dolgozók és nyugdíjasok ma is sokkal nagyobb ‘jóllétben’ élhetnének, ha a tőkések és az őket V.I.P. kiszolgálásban részesítő rezsim förtelmes étvágyát csillapítanánk. A magyar baloldalnak, a közösségi és szolidáris létünknek tehát ismét van országos szervezettel is rendelkező pártja, amelyet már a közvélemény kutatók is tudnak mérni.

Ennek felelősségével kívánunk részt venni az ellenzéki előválasztásokon, azt követően pedig – egy új világot felvázolva – a 2022-es országgyűlési választásokon.

Ezt a közleményünket azon a napon adjuk ki, amely Magyarország esetében az idei ún. ‘túllövés napja’ (overshooting day), a mi szótárunkban a ‘Takarékos Nap’, tehát az a fordulópont, amikor hazánk elfogyasztotta a még fenntartható erőforrásait, s az év hátralévő részében már sajnos a jövőjét ássa alá.

Minden magyar embernek azt üzenjük, hogy “Veled vagyunk!”

Küzdjünk közösen a nettó 200.000 forintos minimálbérért, a 37.500,- forintos családi pótlékért, valamint a 100.000,- forintos szociális minimumjövedelemért!

Igen Szolidaritás

Budapest, 2020. június 14.
Huszti Andrea, elnök

KÉRJÜK, HOGY IRATKOZZANAK FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS TÖLTSÉK KI KONZULTÁCIÓS KÉRDŐÍVÜNKET.

Posted in Sajtóközlemény, Velünk történt