Menü Bezárás

A kormány bűnei

Magyarország közösségi pártja, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom a 2020 eleji megalakulása óta a kormány távozását szorgalmazza. A változások indokai között számos bűnös cselekedet, vagy éppen a cselekvés hiánya szerepel.

Az Orbán-kormány(ok) bűnös(ek) a magyar nép testi, lelki és tudati állapotának lezüllesztésében, milliók nyomorba taszításában és a tőkealapú lopás csúcsra járatásában, továbbá az állam foglyul ejtésében és haveri működtetésében.

Mindezek bizonyítéka a születéskor várható élettartam jelentős beszűkülése, a tanulói képességek csökkenése, az iskolai eredmények gyengeségei, valamint a lakosság tájékozódási lehetőségeinek összetöpörödése. Ezzel párhuzamosan a magyar munkajövedelmek EU sereghajtóvá váltak, a tőkejövedelmek soha nem látott csúcsra törtek, az állami szolgáltatások, különösen az egészségügyi és már jólléti szolgáltatások leépültek, s a jog megerőszakolása révén pedig csak a mindennapok embereire hárulnak kötelmek.

Ez így együtt nemzeti katasztrófa, amelyért kizárólag Orbán Viktor és barátai felelősek. Fenti tények azonban külön-külön is a kormány menesztését indokolják, de ezeken felül számos egyéb tétel is kormánybuktató kellene legyen. Csak illusztrációképpen ilyen a devizahitelesek ezreinek szó szerint a halálba taszítása, a járvány leple alatt az államkassza kifosztása, másfél ezer embercsempész kiengedése a börtönökből, avagy kegyelem adása náci terroristák tucatjának, s ennek farvizén még pedofil bűncselekmények egyik mentegetőjének is.

Fenti bűnlajstromot csupán színesítik a NER vezető haszonélvezőinek botrányai. A társadalmunk talajvesztését jelzi, hogy a NER két erkölcsi hullájának családi és politikai gusztustalanságai heteken át szórakoztathatják a közvéleményt olyan ügyekkel, amelyek bár csiklandozzák a jogállamiság csontvázát, szemmel láthatóan semmilyen érdemi jogkövetkezménnyel nem járnak.

Jelenleg a kormány és holdudvara röhög a markába, miközben pontosan tisztában vannak cselekedeteik rettenetes kártékonyságával. Itt a kormányváltás is kevés, de még egy újabb rendszerváltoztatás sem működhet a közösségi társadalom megteremtése nélkül.

Szanyi Tibor
Elnök

Posted in Sajtóközlemény