Menü Bezárás

A magyar állampolgároknak el kell sajátítani a honvédelem, az egészségügy és a katasztrófavédelem alapfogásait

Sajtóközlemény

Azonnal be kell vezetni Magyarországon a sorkatonai szolgálathoz hasonló, de önkéntes alapú Közösségi Szolgálatot a fiatalok számára, a szociális minimumjövedelem biztosításával a honvédelmi, katasztrófavédelmi, egészségügyi, gyermek- vagy idősgondozási területeken.

Az Igen szolidaritás már évek óta hirdeti, hogy ideje a magyar állampolgároknak lehetőséget adni arra, hogy elsajátítsák a honvédelem, az egészségügy és a katasztrófavédelem alapfogásait. Erre a rossz történelmi tapasztalatok okán nem kötelező, hanem egy önkéntes formát javasolunk, melynek keretében a fiatalok a képzés mellé ösztöndíjat kapnak, valamint az elvégzett képzések után, plusz felvételi pontokat a főiskolai felvételihez.

Szomorúan vesszük tudomásul, hogy egy háború kell ahhoz, hogy a magyar országgyűlés végre tegyen valamit azért, hogy a magyar lakosság felkészült legyen, akár egy világjárvány, akár egy háború borzalmainak az átvészelésére.

A 21. század első 20 és a rendszer váltás elmúlt 32 éve megmutatta, hogy a kapitalizmus és a fogyasztói társadalom elszabadulása egyre vadabb kihívások elé állítják a lakosságot. A felelős magyar kormányoknak fel kell készíteni a magyar lakosságot minden katasztrófahelyzetre.

Azonnal be kell vezetni tehát az ISZOMM által javasolt, hat hónapos önkéntes, ösztöndíj alapú, honvédelmi, egészségügyi és katasztrófavédelmi képzését, a Közösségi Szolgálatot!

Posted in Sajtóközlemény