Menü Bezárás

A nyugdíjasoknak masszív kárpótlás jár

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom nehéz szívvel tapasztalja, hogy Áder János világméretekben tekintve is kiemelkedő nyugdíjat fog kapni a magyar adófizetők pénzéből.

“Eszerint az államfői nyugdíj jelenleg a legkisebb öregségi nyugdíj 140-szerese. Az ISZOMM választási programjában szereplő 100.000 forintos legkisebb öregségi nyugdíj, továbbá az elmúlt évtized kárpótlásaként járó egységes, fejenkénti havi 50.000 forintos nyugdíjpótlék együttes esetében ez az ordító különbség “csak” 26-szorosára apadna.” – nyilatkozta Huszti Andrea, az ISZOMM elnöke.

Mint ismeretes, a párt választási programjának, a Kádár János tervnek központi eleme a szociális jóvátétel, Magyarország szociális felemelésének első lépéseként. Eszerint a magyar dolgozóknak 2021-ben havi nettó 250 ezer forintos minimálbér, a rászorulóknak 100 ezer forintos szociális minimumjövedelem, illetve a gyermekeknek fejenként és havi 50.000 forint családi pótlék járna.

“Ahogy robog az infláció, jövőre valószínűleg óránként nettó 2.000 forintra fogjuk emelni a minimális órabér célkitűzésünket. Ez a német szocdemek hasonló ígéretének kevesebb, mint a fele.” – tette hozzá Szanyi Tibor, az ISZOMM miniszterelnök-jelöltje.

A párt szeptember 11-én mutatja be a Kádár-terv részleteit a Munkás Büszkeség Napján az egykori Zöld Pardon területén.

2021.augusztus 30.
ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény