Menü Bezárás

A Tanácsköztársaságról – másként

SAJTÓKÖZLEMÉNY

“Az I. Világháború következményeként a végletekig legyengült és javarészt megszállt Magyarország (az őszrózsás forradalom óta már Magyar Népköztársaság) 1919. március 21-én szállt szembe a területét megcsonkító ‘antant’ döntéseivel, s egyben fantasztikus vívmányokat adott a dolgozó nép kezébe.” – mondta Huszti Andrea, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elnöke. “A Tanácsköztársaság idején szavazhattak először a dolgozók, a nők, jelentős fizetésemelések történtek, s ekkor vezették be a 8 órás munkaidőt, továbbá a széles körű társadalombiztosítást.” – folytatta.

“Olyan vívmányok születtek 1919-ben, amelyeket újra ki kell vívnunk.” – tette hozzá Székely Sándor, az ISZOMM országgyűlési képviselője, majd megemlítette, hogy “sokaknak ma is csak álom, hogy egy munkahelyen, napi 8 órát dolgozva tisztességesen meg tudjanak élni. Az egészségügyben dolgozók a megmondhatói, mennyire távol állunk az ilyen elemi igények teljesülésétől.”

“Amit korábban forradalmak útján értünk el, azt ma demokratikus módon tehetjük meg. Korunk szocializmusa, tehát a mindenkire kiterjedő ‘jóllét’ megteremtése igenis lehetséges a 2022-es országgyűlési választások alkalmával.” zárta Szanyi Tibor, a párt miniszterelnök-jelöltje.

2021. március 21.
ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény