Menü Bezárás

Az ellenzék folyamatosan koptatja ellenzéki jellegét

PÁRTKÖZLEMÉNY

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom egyetért a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) megállapításaival, amelyek rávilágítanak, hogy fél évvel a választások előtt a kormánytöbbség kardinális ügyben változtatott a szabályokon, megszűntetve a fiktív lakóhely fogalmát, s ezzel tágra nyitotta a kaput a kettős állampolgárok számára is az egyéni választókerületi jelöltekre való szavazás esetére.

Ha az 1,1 milliónyi határon túli magyar állampolgár csupán egyetlen százaléka (!), azaz tízezer ember létesít minden további nélkül magyarországi ál-lakhelyet, már azzal gyakorlatilag az összes ún. ‘billegő’ körzet a Fidesz javára mozdítható, s az ellenzéki pártok búcsút mondhatnak bárminemű korányváltási álmaiknak.

Az ellenzéki pártok ezt a veszélyt nem ismerték fel, s csupán a DK és a Párbeszéd szavazott ellene, az MSZP és a Jobbik, valamint a függetlenek zöme tartózkodott, az LMP viszont megszavazta a vonatkozó előterjesztést.

Az ISZOMM rögzíti, hogy ez immár a sokadik eset, amikor egy, vagy az összes ellenzéki párt a Fidesz szekerét tolja a kormányjavaslatok megszavazásával. Emlékezetes, hogy Orbán teljhatalma ellenzéki szavazatokkal keletkezett a rendkívüli jogrend életbe lépésekor, s az ellenzéki pártok testületileg kiálltak az egészségügyi dolgozókat végképp rabszolgává tevő, jogállásukról szóló törvény mellett is. Ezen felül a Jobbik megszavazta az elhíresült homofób-törvényt, most pedig az LMP rúgta ki a sámlit a tisztességes választások egyik utolsó tényezője alól.

Ha ezek a pártok úgy akarnak kormányozni, hogy még ellenzékből is a Fidesszel azonos módon szavaznak a maguk hátrányára, azzal a kormányváltás értelmét tagadják meg.

Baloldali pártként az ISZOMM ugyanakkor következetesen kiáll a dolgozó érdekekért, s az ún. ellenzéki összefogáshoz képest is konkrét megoldásokat kínál a szociális válság felszámolására.

Huszti Andrea,
elnök

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény