Menü Bezárás

Az EU-t erős, közös fellépésekre kell használni

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az ISZOMM elítéli a magyar kormány egyre inkább különutas politikáit, amelyekkel nem csupán nehezíti az EU egységes fellépését az energiapiacokon, de az orbáni lázálmokat követve a magyar lakosságot is egyre mélyebb szociális válságba, elsősorban élelmiszer- és energiaszegénységbe taszítja.

A szociális válság pusztításának való ellenállás a lehető legnagyobb és legsürgetőbb nemzeti feladat.

Az ISZOMM meggyőződése, hogy Magyarország mind az USA, mind Oroszország, vagy Kína, de az EU szemében is csupán addig érdekes tényező, amíg magának az EU-nak a teljes értékű tagja.

A délibábos kormányzati politikák folytán a pénzpiacok már most ütik a forintot. Ezt jól mutatja a térségünk más nemzeti valutáihoz mért jóval erősebb romlási üteme, amelyet egyes spekulatív szereplők immár tartós jelenségként áraztak be. Ezt az öngerjesztő folyamatot látjuk viszont a minden más országhoz képest termetesebb hazai élelmiszer-áremelkedésben, amely mögött egy sokkal nagyobb hullám, az energia-ellehetetlenülés készülődik.

A párt álláspontja szerint a magyar kormány akkor cselekedne helyesen, ha ostoba fantazmagóriáit feladná, s a minél több válságterületre, különösen az energiahordozókra kiterjedő, közös EU-beszerzéseket szorgalmazná.

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény