Menü Bezárás

Az Igen Szolidaritás haladéktalan egészségügyi intézkedésekre szólítja fel a kormányt!

PÁRTKÖZLEMÉNY

Az IgenSzolidaritás mai Kongresszusa felkérte Székely Sándort, a párt országgyűlési képviselőjét, hogy kezdeményezze az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. C. törvény visszavonását.

A törvény – az örvendetes orvosi béremelésen kívül – sajnos nem rendelkezik a szakápolók és dolgozók béremeléséről, továbbá megtiltja az orvosok állami- és magánszektorban való egyidejű foglalkoztatását. A rengeteg tisztázatlan kérdés elemi feszültségeket robbantott ki az egészségügyi ágazat minden szegletében, ami egy burjánzó járvány idején emberéketeket érintő kockázatokat hordoz. Most a megszokott rend fenntartása az elsődleges.

A Magyar Orvosi Kamara tegnap nyilvánossá vált felmérése alapján az orvosok kétharmada (!!!) nem írja alá a jogállásukat módosító, diktátum jellegű szerződést, továbbá 24 ezer ápoló is csatlakozott a tiltakozásokhoz. Hatalmas annak a veszélye, hogy tömegesen fordítanak hátat az állami egészségügyi rendszernek, s elmennek dolgozni a magánpraxisokba, s ez súlyosan veszélyezteti az emberek ingyenes egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférését.

Az Igen Szolidaritás meggyőződése, hogy az Orbán- kormány pontosan ezt akarja: megszüntetni a TB vagyis közösségi finanszírozású egészségügyet és magánosítani azt. Félő, hogy megszűnik az ingyenes alap-és szakellátás.

A Fidesz most majdnem pontosan azt kívánja megvalósítani, ami ellen hőzöngött és népszavazást kezdeményezett 2008-ban! Ennek a törvénynek visszavonatására kapott mandátumot Székely Sándor.

A járvány rendkívüli intézkedéseket követel. A védekezés és betegség megelőzése érdekében az Igen Szolidaritás felszólítja a kormányt, hogy a teljes magyar lakosságot haladéktalanul és ingyenesen lássa el két hónapra elegendő D-vitamin készítményekkel úgy, hogy az a fejenkénti és napi 8000 NE dózisokat biztosítsa! A párt egyúttal felkéri a lakosságot, hogy a lehető legnagyobb mértékben tartózkodjon a tömegrendezvényektől, s kerülje a csoportosulásokat, valamint minden alkalmas élethelyzetben hordjon maszkot, sűrűn szellőztesse a lakásokat és más zártabb élettereket, illetve tegyen meg mindent a felnőttenkénti napi 8000 NE D-vitamin beviteléért.

2020. október 30.
Huszti Andrea
elnök

Posted in Sajtóközlemény