Menü Bezárás

Az ISZOMM taggá fogadja Mr. Bean-t

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom tiszteletbeli tagi címet adományoz Mr. Bean-nek, aki eredendően Rowan Atkinson néven szerzett elektromérnöki diplomát. A művész legutóbb épp azt találta meghirdetni, amit az ISZOMM is mélyen vall, hogy a jövő a hidrogénhajtásé, illetve a szintetikus üzemanyagoké.

Ismeretes, a szintetikus üzemanyagokhoz szélből nyert áramra, vízből bontott hidrogénre és levegőből kivont széndioxidra van szükség, tehát a közismert belsőégésű motorok működése környezetileg körforgásossá tehető. Ezzel szemben a kőolajalapú üzemanyaggal, illetve még inkább a ma ismert akkumulátorokkal való közlekedés végzetes zsákutcának bizonyul.

Szél, víz és széndioxid Magyarországon is van, ezért az ISZOMM felhívja a kormányt, hogy a lepukkant akkumulátoros technológiák majmolása helyett a jövőt jelentő innovációkra fordítsa a figyelmét, s olyan beruházásokat támogasson, amelyek a hidrogén-alapú jövőt szolgálják! Az ISZOMM eleve elhárítja azokat az ellenérveket, amelyek a szintetikus üzemanyagok viszonylagos drágaságát lovagolják meg, ugyanis kezdetben minden innovatív megoldás drága, s csak az elterjedésük során válnak olcsóvá.

Bíró Zoltán
alelnök

Posted in Sajtóközlemény