Menü Bezárás

Azonnal pénzt az embereknek!

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A vírusjárvány kockázatainál csak a szociális összeomlás valószínűsége nagyobb

Mozgalmunk haladéktalan intézkedéseket sürget, hogy a hirtelen pénzszűkébe került magyar családok azonnali segítséghez jussanak.

Fenntartjuk indítványunkat, hogy a családi pótlékot megtriplázva minden gyermek után már márciusra 37.500 forintot fizessenek, s ezt rendkívüli juttatásként a nyugdíjasokra is terjesszék ki! Ezen felül mindazok, akik munkakeresésben vannak, havi 100.000 forint szociális minimum-jövedelemere legyenek jogosultak! Azonnal!


A gazdasági folyamatok szétmállása folytán a hagyományos válságkezelési eszközöket egy darabig el kell felejteni. Hadiállapotokhoz közeli helyzetben kizárólag a gyors és megkülönböztetés mentes megoldások jöhetnek szóba. A piaci kereslet, következésképp a cégek működésének viszonylagos fenntarthatósága a lakosság azonnali pénzhez jutását követeli.


A szükségállapot azonban legfeljebb néhány hétig tartható. Az érintett országok kormányai előbb-utóbb arra kényszerülnek, hogy bedobják a gyeplőt. A tapasztalatok és a matematikai modellek szerint a vírus tömeges szétterjedése elkerülhetetlen. Mai ismereteink szerint az életvédelem a szappanon, az arcmaszkon, a gumikesztyűn és a lélegeztető gépeken múlik. Magyarországon talán a szappanon kívül mindenből hiány mutatkozik, s nem látni a kormány intézkedéseit ennek felszámolására.


Álláspontunk szerint pusztán bizottságokkal, bejelentésekkel és a karanténok szigorításával a folyamat csak lassítható, de megoldásokra nem lehet jutni.


Pénz, szappan, arcmaszk, gumikesztyű és lélegeztető gépek. Ez a megoldás receptje. Az emberi szervezet képes az immunrendszerét mozgósítani, sőt, az ún. “nyáj-immunitás” kialakulásában is bízhatunk. Most versenyfutás van az idővel, hogy a természetes védelem kialakulásáig áthidaljuk a nehézségeket.


Minden elvesztegetett perc, minden kihagyott intézkedés százszorosan fog visszaütni. Ha a kormány nem veszi komolyan a feladatát és csak magát fitogtatja, akkor jobb, ha a vétkes illetékesek már most veszik a sátorfájukat, mert a nép nem fog kegyelmezni.

Budapest, 2020. március 19.     
Huszti Andrea                           

Posted in Sajtóközlemény