Menü Bezárás

Balogh Lajos emlékére Közösségi teret akar létrehozni az ISZOMM 8. kerületi ügyvivője, Rácz Szilárd

Múlt hónapban a Covid járvány következtében tragikus módon elhunyt a 28 éves 8. kerületi önkormányzati képviselő, a legendás Balogh Lajos „Paci”.

Paci egy fantasztikus ember volt. Mindenki szerette. Egyértelmű volt a közösség iránti elkötelezettsége. Bárki fordulhatott hozzá bizalommal, mindenki számíthatott rá, hogy nála segítséget talál.

Így történt ez Rácz Szilárddal, az ISZOMM 8. kerületi ügyvivőjével is, aki már az önkormányzati kampány alatt segítette Balogh Lajost, majd sikeres megválasztása után vetődött fel az ötlet hogy nyitni kellene egy magyar-cigány éttermet a VIII. kerületben. Paci azonnal magáévá tette ezt, és az ötletelésből hamar egy közösségi tér gondolata kezdett körvonalazódni.”

Mielőtt azonban a nagy tervek elindulhattak volna, akár csak a pontos kitalálás felé, Paci elkapta a számára végzetes vírust, és meghalt.

A tragédia után Rácz Szilárd úgy döntött, hogy amit barátjával közösen kitalált, azt tűzön-vízen át meg fogja valósítani. Most már nem csak a 8. kerületi emberek miatt, hanem Balogh Lajos „Paci” emlékére is, aki bár fiatal volt, mégis példát mutatott felelősségvállalásával, az emberekhez való hozzáállásával.

Rácz Szilárd az ISZOMM 8. kerületi ügyvivője tehát kezdeményezi, hogy létesüljön a 8. kerületben egy közösségi tér, amely helyet ad népfőiskolának, zenének, sportnak, szórakozásnak, tanulásnak és a 8. kerületi civil közösségek építésének, sőt, a gasztronómiának is.

Kállai Szilvia, az ISZOMM alelnöke elmondta: “Rácz Szilárd kezdeményezésével a párt meg fogja keresni Pikó András polgármestert és a 8. kerületi önkormányzatot, továbbá az érdekelt civil szervezeteket. A kezdeményezéshez várjuk magánszemélyek, alapítványok támogatását, csatlakozását.”

Ne hagyjuk feledni Balogh Lajos emlékét!

Nevezzük el a 8. kerület kulturális helyét “PACI” közösségi térnek!

2020. december 17.
Huszti Andrea,
elnök

Fotó: Józsefváros.hu

Posted in Sajtóközlemény