Menü Bezárás

Csoda a parlamentben! A Fidesz – KDNP támogatja Székely Sándor határozati javaslatát

Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága is támogatja Székely Sándor, független országgyűlési képviselő, ISZOMM alapító Zebraminimum elnevezésű kezdeményezését

Bánki Erik a bizottság elnöke ugyanis a múlt héten levélben tett javaslatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium illetékes államtitkárának arra, hogy a gyalogos- átkelőhelyek szabályozását felül kell vizsgálni, az ehhez szükséges jogalkotást és a rendeletek összehangolását el kell kezdeni.

Székely Sándor független országgyűlési képviselő még tavaly decemberben határozati javaslatban kezdeményezte egy eseti bizottság létrehozását illetve az év elején – szintén egy országgyűlési határozati javaslatban – tett javaslatot az ún. Zebraminimum megalkotására, ami többek között a jelenlegi jogi szabályozás felülvizsgálatát, a KRESZ módosítását is tartalmazza.

Székely Sándor ORFK-hoz benyújtott közérdekű adatigénylése szerint ugyanis tavalyi évben 984 baleset történt gyalogátkelőhelyen, ennek fele a fővárosban. A gyalogátkelőhelyek szabályozását több mint 30 éves törvény szabályozza, így az mára elavult. Erre a megállapításra jutott az Országgyűlés Gazdasági bizottságának Közlekedési albizottsága is, ami megtárgyalta Székely Sándor Zebraminimum javaslatát. Ennek eredményeként a Gazdasági bizottság úgy döntött, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium jogalkotását támogatja és az ügyben tájékoztatást kér a tárcától.

Budapest, 2020. július 6.

Székely Sándor
független országgyűlési képviselő
Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom

Posted in Sajtóközlemény