Menü Bezárás

Egy közülünk

SZANYI TIBOR SAJTÓKÖZLEMÉNYE

Szükségét érzem, hogy – az ISZOMM elnöke, Huszti Andrea és országgyűlési képviselője, Székely Sándor után – magam is felkérjem az ellenzéki országgyűlési képviselőket Pál Éva köztársaságielnöki jelölésének támogatására.

Láthattuk, hogy jogászokon kívül műfordító és sportoló is lehetett magyar államfő, hát miért ne lehetne egy énekes? Pál Éva közismert közember, úgymond egy közülünk, s köztársasági elnökként a nemzet lelkiismereteként működne a jóllétben való egység érdekében.

Szeretném, ha bizonyos egyéb állításairól is megismert DK-s Gréczy Zsolt minapi állítása, amelyben bizonyos ellenzéki erők részéről kizárta Pál Éva támogatását, csak újabb meggondolatlanságának minősülne.

Államfőjelölt ugyanúgy bárki lehet, mint miniszterelnök-jelölt, s ez nem fülbevalók, avagy hebehurgyaság, hanem elégséges mennyiségű szavazat kérdése. A Napnál világosabb, hogy a mai Magyar Országgyűlésben csak a kormánypártok támogatottja lehet köztársasági elnök. Az viszont ellenzéki felelősség, vajon állít-e szimbolikus alternatívát, vagy sem?

A demokraták örök vágya, hogy a hatalom a népé legyen. Ennek szimbolikus kifejezése, ha a demokraták államfőjelöltje az elit helyett a dolgozó nép soraiból jön.

Ez Pál Éva jelölésének mai üzenete. Magasba emelt orral való fanyalgás helyett a támogató magatartás inkább lenne kívánatos.

Szanyi Tibor,

az ISZOMM miniszterelnök-jelöltje

Posted in Sajtóközlemény