Menü Bezárás

Ki az ittasokkal az Országházából!

PÁRTKÖZLEMÉNY

Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) miniszterelnök jelöltje felkérte Székely Sándort, a párt országgyűlési képviselőjét, hogy fontolja meg egy olyan országgyűlési határozati javaslat benyújtását, amely megakadályozza, hogy a képviselők (vagy bárki más) ittasan végezzék munkájukat a magyar törvényhozás épületeiben.

“Most már elég sok eset volt, amikor ittasnak tűnő képviselők tartózkodtak, sőt szavaztak a plenáris, vagy bizottsági üléstermekben. Ha ezek kivizsgálására eddig nem volt akarat, vagy lehetőség, akkor most vegyük elejét! Ittasan sok mindent nem szabad csinálni, de országot vezetni különösen nem!“ – mondta Szanyi Tibor, s hozzátette: “Arra kértem Székely Sándort, hogy fontolja meg, vajon van-e lehetősége olyan jogszabályt kezdeményezni, amely az Országházában amúgy is jelen lévő egészségügyi szolgálatot felhatalmazza a szúrópróbaszerűen, avagy gyanú esetén célzottan végzett alkoholtesztelésre, illetve a gránátvetőkkel is felszerelt parlamenti őrséget néhány jó szimatú, képzett felderítő ebbel kiegészíteni. Csodálatos technikák léteznek, alkalmazzuk őket, ha már a ‘videobíró’ nem elégséges.”

Székely Sándor jelezte, hogy a miniszterelnök-jelölti felvetés lehetőségeit megvizsgálja, hiszen őt is aggasztják a hivatkozott esetek.

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény