Menü Bezárás

Legyen valódi pótlék a családi pótlék!

PÁRTKÖZLEMÉNY

Az IgenSzolidaritás álláspontja a kormány családi pótlékot megvonó terveiről

A miniszterelnök szegregáció-ügyi megbízottja a családi pótlék megvonását indítványozza, amennyiben a fiatalkorú erőszakos cselekményben találtatik bűnösnek.

A családi pótlék az állam felelősségét testesíti meg a jövő generációinak nevelése terén. A családi pótlék alanyi jogon jár egy adott korcsoport javára, a nevelőkön keresztül folyósítva. Megvonni csak akkor lehet, ha az állam egyéb módon gondoskodik a fiatalról.

Fentiek okán a miniszterelnöki megbízott nem a szegregációra keres jó válaszokat, hanem a rossz válaszokat akarja megtorolni, hatásában kegyetlenkedéssel. Ha nincs előrevivő javaslata, akkor adja vissza hivatalát!

A kormányzat ugyanakkor igen veszélyes terepre lép, ha a családi pótlékot különböző feltételekhez kezdi kötni, mert az az elsorvasztás útja.

Az IgenSzolidaritás a társadalmi szegregáció felszámolására az erőforrások megvonása helyett inkább többletráfordításokat javasol, konkrétan a mai családi pótlék megháromszorozását, azaz legkevesebb 37.500 forintban való megállapítását. Pénzt az embereknek!

2020. május 31.

Huszti Andre, elnök

Posted in Sajtóközlemény