Menü Bezárás

Minimálbér, bérlakás építés, szociális biztonság

PÁRTKÖZLEMÉNY

Miközben a Fidesz a migráció-, valamint az EU-ellenesség és a bigott kereszténység mesterhármasában látja a magyar jövendőt, addig a fizetett ellenzéke a jogfelfordításban, a cigányozásban és a buzizásban jeleskedik.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom viszont a szociális válság felszámolását tekinti a legnagyobb magyarországi feladatnak, aminek talapzata a drasztikusan, havi nettó 250.000 forintra megemelt minimálbér, évi legalább 50.000 állami bérlakás felépítése és a szociális biztonság megalapozása tisztességes, legalább 150.000 forintos legkisebb nyugdíjjal, 100.000 forintos szociális minimumjövedelemmel és 50.000 forintos gyermekenkénti családi pótlékkal.

“A CSOK minden vonzása dacára egy csődtömeg, ami lényegében sima pénzosztás a jómódú, már megszületett gyermekekkel megáldott családoknak, hiszen bevezetése óta a születések száma egy jottányit sem emelkedett, viszont az egekbe szöktek a lakásárak” – fogalmazott Huszti Andrea, az ISZOMM elnöke. Álláspontja szerint a keresetek növekedése leszakadóban van a lakáshoz jutás költségeihez képest, amit kizárólag az állami bérlakásépítés tud ellensúlyozni. A párt által kidolgozott Kádár János Tervben foglalt évi 50.000 állami építésű bérlakás pont annyi, amennyi a rendszerváltozás óta meg nem épült lakás, az azt megelőző korszakhoz képest.

“A Kádár János Tervben foglalt szerény célszámok inkább csak azt mondják, hogy mi szükséges a mai szinteken, ám az elmúlt 31 évet sajnos nem pótolják. Ha a szociális elmaradásainkra is gondolunk, akkor az ISZOMM által meghirdetett választási program mellett a párt hosszabb távú politikai víziói adhatnak választ.” – zárta nyilatkozatát a pártelnök.

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény