Menü Bezárás

Öncélú jogászkodás helyett a polgárok képviseletét ajánlja Simon György

“A Csarnoknegyed újra legyen a VIII. kerület egyik ékessége!” – mondta Simon György, az ISZOMM és a Munkáspárt közös önkormányzati képviselőjelöltje a Rákóczi téri Nagycsarnok és metrómegálló közötti téren a most vasárnap esedékes időközi önkormányzati választás előtti sajtótájékoztatóján. 

A jelölt kifejtette, hogy a kerületnek ezen a részén a polgárok különösen érzékenyek lakóhelyük méltóságára. Az itt lakók nem csupán élni szeretnek itt, hanem jobban élni is akarnak. A jóllét része a rend és a tisztaság, s ennek megteremtéséért az önkormányzat eddig roppant keveset tett. “Ez a tér megérdemelné ugyanazt a gondoskodást, amit sok helyütt a lekerített parkok látogatói élvezhetnek.” – tette hozzá Simon.

A baloldal csarnokegyedi képviselőjelöltje új megközelítést szorgalmazott a hajléktalanság ügyében is, minthogy a VIII. kerület általában is egy mágikusan vonzó terep a hajléktalanok számára, ami sem a közvetlenül érintetteknek, sem pedig az itt lakóknak nem jó. “A VIII. kerület hajléktalansági problémája valójában az egész városé, sőt, igazából az egész országé, ezért nem kéne hagyni, hogy a helyi polgármester ennek minden nyűgét az itt lakók nyakába húzza!” – fejtette ki Simon.

A sajtótájékoztatón megszólaló Szanyi Tibor, az ISZOMM alelnöke más oldalról is bírálta a helyi hatóságokat. “Álláspontunk szerint Simon György nyugodtan nevezhetné magát Józsefváros képviselőjelöltjének, elvégre a szavazópolgároktól összegyűjtötte a kellő számú ajánlást, ezáltal közjogi értelemben a helyi önkormányzati felépítmény részévé vált.  Őt eltiltani attól, hogy annak nevezze magát, ami valójában, az egy politikai abszurd, de a fő célt, tehát a polgárok képviseletét nem cseréljük le a parttalan és belterjes jogi huzavonákra.” – szögezte le a politikus.

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény