Menü Bezárás

A kegyelmi ügy ősrobbanása és Einstein igazsága

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom komoly figyelemmel van a tudomány képviselőinek meghatározó mondatai iránt, így irányadónak tartja Albert Einstein vívóadását, miszerint meglehet, hogy a világegyetem mégis véges, viszont az emberi hülyeség és ostobaság bizonyosan végtelen.

A Párt eme káprázatos végtelenség bizonyítékának véli azokat a közéleti megnyilvánulásokat, amelyek a hétvégén lemondott női politikusok női mivoltukban való gyalázásaként mutatkoztak, bár hasonló durvaságok egyébként is egyre sűrűbbe kapnak média- és sajtónyilvánosságot.

Politikai hibák, borzalmak és aljasságok nemektől független jelenségek, azonban a legócskább konzervatív-liberális gőg megnyilvánulása, amikor a politikai porondokon nőalázás zajlik. Természetesen lehet és kell minősíteni a felrobbant kegyelmi ügy összes szereplőjét, azonban itt nők és férfiak egyaránt gyarlóságok sokaságát halmozták fel, amelyek semmiképp sem osztogathatók nemi identitások alapján, kiváltképp nem alpári megközelítésben.

A magyar nyelv számtalan lehetőséget kínál a tetszőleges léptékű szitkozódásra, szidalmazásra és káromkodásra, ám női közszereplők könnyed, nyilvános lekurvázása az a szint, ahová semmiképp nem szabad eljutni, bármennyire is léteznek csiklandós közmondások.

Szanyi Tibor
elnök

Posted in Sajtóközlemény