Menü Bezárás

A politikai “elit” súlyos elhülyülésének korszakát éljük

A 14 éve hatalmon lévő Fidesz már csak az időfaktor miatt is lényegesen több gusztustalanságot tud felmutatni, mint liberálfasiszta “ellenzéke”, most azonban mindannyian keményen belehúztak az idiotizmusba.

A Fidesz jelenleg éppen castingol, “ellenzéke” pedig pótcselekszik. A politikai elit számára eljött tehát a pillanat, amikor maguk mögé hajíthatják az olyan égető társadalmi kérdéseket, mint a bérek és fizetések értéktelenségét, avagy az egészségügy döglődését. Most csak az számít, hogy mit tegyenek egy köztársaság nélküli, ám de éppen megbukott köztársasági elnök pótlása kapcsán?

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom a születése pillanatától kezdve a lehető leghatározottabban kiállt a köztársasági elnök nép általi megválasztása mellett, azonban nem önmagában, hanem egy gyökeres alkotmányos reform részeként. Ez utóbbinak fontos jellemzője, hogy hiánypótlásként deklaráljuk Magyarország köztársasági létét, az alaptörvényt egy valódi alkotmány váltsa fel, éspedig a szociális jogokat előtérbe helyező alkotmány!

Ehhez képest a Fidesz az államfő jogköreinek további korlátozására törekszik, a liberálfasiszta “ellenzék” pedig olyasmit követel, amit korábban hatalmi helyzetében sem tett meg.

A jelek szerint a Fidesz egy szürke, öregedő, szervilis burzsujt keres államelnökének, az ellenzék pedig aligha húzza elő újra korábbi jelöltjét, aki most éppen a pszeudo-fasisztákhoz igazolt le. Ezzel összefüggésben az ISZOMM megerősíti, hogy 2002-es jelöltje, Pál Éva lényegesen több értéket tudott felmutatni, mint az akkor szóba hozottak, s a jelek szerint ez most sem lesz másként.

Szanyi Tibor
elnök

Posted in Sajtóközlemény