Menü Bezárás

A kormányzó elit elárulta Magyarországot

Megjelent Székely Sándor blogjában 2022. február 05-én.

„Vár álott, most kőhalom.
kedv s öröm röpkeddtek,
halálhörgés siralom
Zajlik már helyettek”

Ugye ismerős szavak? Magyarország a rendszerváltáskor a régió egyik legstabilabb gazdasága volt, elismert politikai vezetőkkel, nemzetközi tekintéllyel. Ezt a rendszerváltó elitek – Orbán Viktor hathatós közreműködésével – mára perifériává tették.

Orbán Viktor kiemelkedően részt vett a szocialista kísérlet lebontásában, pedig annak egyértelmű nyertese volt. Vajon ma egy falu széli házból lehetne valaki miniszterelnök? Ugye ezt nem gondoljuk komolyan?

Orbán részt vett annak a hazugságnak a kitalálásában és mai napig életben tartásában – a rendszerváltó elittel együtt – hogy a magyar szocialista állam csődben volt. Ha csődben lett volna, akkor talán kérni kellett volna az adósságok elhalasztását, vagy átütemezését, avagy eltörlését. Ilyet Magyarország nem tett, mert nem volt rá szüksége. Ellentétben például a lengyelekkel és másokkal. Magyarországon a nyolcvanas évek végén még volt működő hazai könnyű- és nehézipar, óriási és jó minőségű mezőgazdaság, valamint ingyenes egészségügy, jó oktatás, normális viszonyok. Ez nem lehetett csőd. 

Harminckét év kapitalizmus után a mezőgazdasági termelésünk jóval elmarad az úgymond elavult szocialista időszakéhoz képest. Saját iparunk nincs. Az Unió félgyarmata lettünk. Az egészségügy már félig fizetős (miközben mindenkitől vonják a TB-t), a magas minőségű oktatásban csak a jómódúak érvényesülnek. Ha jön a menetrendszerű kapitalista rendszerhibának nevezett válság, akkor az aktuális kormány vagy elengedi az ügyeket, vagy hatósági árat vezet be, hogy az elmúlt 100 év állítólag legjobb 12 éve után a lakosság harmada ne haljon éhen… És Orbán szerint ez így rendben van. 

Ő is végig asszisztálta a rendszerváltást és az elmúlt harminckét évet is. Jórészt felelős, sőt, általában inkább döntési pozícióból. Neki, mint értelmes embernek és mint hazafinak látnia kellett, hogy mit történik az ország népével (tönkremegy) a nagy kapitalizmusban. És valószínűleg látta is. És mit tett ez ellen? 

Semmit. Sőt! Az élére állt a kizsákmányolásnak, a lenyúlásnak. Ha kellett, liberális volt, ha kellett, jobboldali, vagy akár szélső jobboldali is. Mostanában oroszpárti, euroszkeptikus, és mivel érzi, hogy  az általa is kifosztott ország népe a végét járja, elkezdett baloldalinak tű nő ügyeket felvállalni. 

Orbán fizetést emel. Persze alig, de brutóssítva jól hangzik, sőt a liberális-jobboldali ellenzéknek még ez is sok. Orbán benzinárstopot vezet be. Orbán pénzt oszt az embereknek. Haminckét év szabadrablás után alamizsnát.  

Orbánnak távoznia kell a kormány éléről. Magyarországnak szociális és szocialista fordulatra van szüksége. Magyarországnak a baloldalra van szüksége, amelyet jelenleg a Munkáspárt-ISZOMM Baloldali Szövetsége jelenít meg. 

Az országot sújtó három évtizedes válságra a megoldás a szocializmus. A Baloldali Szövetség ezt képviseli.

 Székely Sándor
Országgyűlési képviselő
ISZOMM

Posted in Írtunk