Menü Bezárás

A közalkalmazottakkal szembeni húsvéti merényletről

SAJTÓKÖZLEMÉNY. 2020. április 12.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom álláspontja a kulturális ágazatban dolgozó közalkalmazottakkal szembeni húsvéti merényletről

A szakképzési közalkalmazottak télvégi letámadása után most a kulturális ágazatban dolgozó kollégák kerültek sorra. Mindössze a húsvéti ünnepek idejére kaptak gondolkodási időt, hogy elfogadják-e a július 15-i leszerelésüket?

Aki nem fogadja el, az ki van rúgva. Aki hajlandó alkudozni, az legfeljebb a jogfosztottságával érthet egyet.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom álláspontja szerint ez az ultimátum elfogadhatatlan, s ebben osztozik a szakszervezetekkel. Az elfogadhatatlanról alkudozni viszont maga a megalkuvás. Az elitkultúra piaci létét nem tagadva a leghatározottabban kiállunk amellett, hogy a közkultúra nem piacosítható, dolgozói nem vonhatók semmilyen magánalkalmazotti jellegű munkáltatás alá.

Pártunk alapelve, hogy munkajogi szabályozás módosítás kizárólag a munkavállalók javára történhessen. Az elmúlt 10 évben sajnos ilyen egyszer sem történt, ellenkezője annál gyakrabban, és most is hasonló a kihívás.

Felhívjuk tehát a kulturális ágazatban dolgozó közalkalmazottakat, hogy egy emberként utasítsák vissza a kormány őket leszerelő és kiszervező törekvéseit, s lépjenek szolidaritásba azokkal, akiken ez az akasztókötél már rajtuk van, vagy ezután kerül a nyakukba!

Egyenszilárdság nélkül megsemmisültök!

Ha szolidaritásba léptek minden érintettel, akkor a kormány tehetetlen lesz veletek szemben.

Mi veletek vagyunk!

Szanyi Tibor
Székely Sándor

Posted in Sajtóközlemény