Menü Bezárás

A szó csak addig játék, amíg nem fegyver

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom a Fidesz elmúlt 12 évének fényében nevetségesnek és tragikomikusnak tartja a magyar kormányfő agytrösztjének igyekezetét, amennyiben Magyarországot a jövőben “regionális középhatalomként” kívánja pozícionálni.

A hatalom szó ugyanis az adott ország méretétől függetlenül valamilyen felsőbbrendűségi erőt jelent, szemben az európai építmény partneri természetével.

Amennyiben Orbán Viktor és Balázs a közép-kelet európai térségben kívánnak hatalmasdit játszani, úgy számolniuk kell bizonyos potenciális versenytársakkal, úgymint a rohamléptékben felfegyverkező Lengyelországgal (sőt, Ukrajnával), valamint a katonailag meglepően erős Romániával. Az ISZOMM az országunk háta közepére sem kívánja azt a helyzetet, amikor az említettek esetleg hasonló célokat tűznének ki velünk szemben, úgymond a kölcsönösség bázisán.

Az ISZOMM álláspontja szerint teljesen értelmetlen az efféle verbális kakaskodás. Az Igen Szolidaritás a béke pártján áll, amihez semmifajta hatalom nem kell, csupán emberség és szolidaritás.

Amennyiben pedig a kormány inkább gazdasági hatalomként gondol a jövő Magyarországára, akkor igen csak fel kell kötnie a gatyáját, ugyanis ebben a dimenzióban kifejezetten a régiónk sereghajtója vagyunk, ráadásul folyamatos leszakadásban.

Az ISZOMM természetesen nagyon is érdekelt hazánk minél nagyobb mértékű megerősödésében, amit legfőképp a bérek színvonalán keresztül lehet értékelni. A jelenlegi magyar bérek azonban a régiónkban a legalacsonyabbak. Ennek értelmében a tárgyalt kormányzati ambíciók nem csupán nevetségesek, de arra is utalnak, hogy a magyar miniszterelnöknek és környezetének az agyára ment a kiskirálysági lét.

Huszti Andrea,
elnök

Posted in Sajtóközlemény