Menü Bezárás

Vessünk véget a rendkívüli állapotoknak!

A kormány által bevezetett árstopok akkor töltötték volna be a nekik tulajdonított kedvező hatásukat, ha azok jövőjéről is lett volna szó.

A gyeplő egyszerű bedobása az üzemanyagok esetében katasztrofális drágulást hozott, mintha visszafizettetnék velünk az olcsóbb időszak kedvezményeit, s hasonló történt, amikor az árstoppolt élelmiszerek nyomott árait az összes többiének az egekbe emelésével ellensúlyozták a gazdasági szereplők.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom a létező jelekből előre láttatta az üzemanyagár-robbanás bekövetkeztét. Az élelmiszerek esetében most abban lehetünk biztosak, hogy a hatósági árkorlátozás nem fog április végénél tovább tartani, ha egyáltalán addig kitart. A kormány számára a 13. havi nyugdíjak kifizetésének időszaka látszik egy olyan pillanatnak, amit megragadhat a bukott politikáinak leállítására.

A kormány tehát úgy kezeli az inflációt, hogy eleddig az EU legmagasabb pénzromlási szintjét produkálta. Ezt tetézi most a Vodafone kapcsán beindult pénzszórás, ami elképesztő adósságokba taszítja nem csak a jelen, hanem a jövő generációit is, és akkor még előttünk áll Paks II. pénzügyi drámája. Nem véletlen, hogy a kormány a költségvetéseket már be sem meri terjeszteni az Országgyűléshez, hanem csendben igyekszik lenyomni az ország és az EU torkán.

Az ISZOMM felhívja a politikai szereplőket és a közvéleményt, hogy együtt szorítsuk rá a kormányt a rendkívüli állapotok feloldására, ami legalább egy minimális ellenőrzést jelenthetne az állami működés szintjén.

Huszti Andrea,
elnök

Posted in Sajtóközlemény