Menü Bezárás

A történelem kötelez

PÁRTKÖZLEMÉNY

Bemutatta Budapesten az Igen Szolidaritás legújabb képviselőjelöltjét, Szöllősi Istvánnét, aki az ISZOMM Budapest 3. számú (XII-II) választókerületben fog indulni, az Eredeti Ellenzék Egyesület támogatásával.

Szöllősi Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének egykori legendás főtitkára, volt országgyűlési képviselő szülei a II. világháború idején a sajtótájékoztató helyszíne mögötti házban (Hajnóczy József utca) bújtattak 40-nél is több zsidó származású embert, rettenetes megpróbáltatások árán. Szöllősiné asszony a történelmi vonatkozások okán határozott úgy, hogy az EEE és az ISZOMM nevében ebben a választókerületben méretteti meg magát. A személyes, emberi kötődéseken túl a jelölt programja a szélsőjobb térnyerését hivatott visszaszorítani.

“Demokratikusnak mondott pártok nem működhetnek együtt a szélsőjobboldali Jobbikkal.” – hangsúlyozta a politikus.

A jelölt támogatója, az EEE elnöke, Dorogi Gyula, aki egyúttal az ISZOMM szigetszentmiklósi jelöltje is hangsúlyozta, hogy az egyesület mindenütt segíteni szándékozik a baloldali értékrendű szavazópolgárok választási aktivitásának növelését.

A sajtótájékoztatón Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnökeként jelentette be a 2021. szeptember 11-én a budapesti egykori Zöld Pardon helyére szervezett 2. Munkás Büszkeség Napja rendezvényeit, amit Szanyi Tibor, az ISZOMM miniszterelnök-jelöltje egyszerűen Melós Pride-nak nevezett.

A rendezvény egyébként egy fesztivál, amelyen a kötetlen programokon túl politikai fórumok, illetve délután rock-koncertek is lesznek. Ezen a rendezvényen zárul az ISZOMM aláírásgyűjtési akciójának nyári, elsősorban kistelepüléseket célzó szakasza, amely a havi nettó 250.000 forintos minimálbér elérése érdekében szerveztek. A várakozások szerint szeptember 11-én áttörhetik akár a 300.000 aláírásos álomhatárát. Ugyanezen esemény ad otthont az ISZOMM Kádár János nevét viselő tervének, amely a magyar nép szociális felemelkedésének programja.

Szanyi Tibor, az egykori magyar, majd európai parlamenti képviselő elmondta, hogy az ISZOMM önállóan indul a jövő évi országgyűlési választásokon, s nem vesznek részt az előválasztásnak nevezett náci-liberális, kapitalizmust akaró mutyi-bohózatban. “A valaha baloldali MSZP térvesztése okán a baloldali szavazók tanácstalanul szóródtak szét a passzivásba, avagy más pártokhoz. Az ISZOMM minden baloldali szavazatra igényt tart, akárhonnan jöjjenek is. Az a fonák helyzet van, hogy tulajdonképpen a mainstream pártok bitorolják a mi szavazatainkat” – zárta a politikus.

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény