Menü Bezárás

A tűz nem játék

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom aggodalommal figyeli a kormány nemzetközi cikk-cakkjait, amelyek közös eleme a Magyarország szövetségi rendszereivel szembeni szimbolikus dacpolitika.

Az ISZOMM egyúttal nyugtázza, hogy a magyar külügyminiszter és az igazságügyminiszter a lényegi, közös európai, illetve NATO döntéseket rendre támogatja Brüsszelben, legfeljebb nyakatekerten kommentálja. Tipikusan ilyen az Ukrajnának szóló, közös uniós lőszervásárlás ügye, amely noha megvalósul, a magyar kormány mégis úgy értelmezi, hogy a vonatkozó alaphoz történő magyar hozzájárulás értékéig másra is kell pénzt költeni!

Tekintve, hogy az adott magyar részfinanszírozás egyébként is elhanyagolható, továbbá minden programnak vannak járulékos költségei, így a külügyminiszter pántlikázási meséje ahhoz hasonlatos, mintha egy magyar polgár kikötné, hogy a kenyérvásárlásakor felmerülő áfát ne lehessen Orbán Viktor magánjellegű repülőútjaira fordítani.

A Párt álláspontja szerint, ahogy a kormányzati ostobaságokat egyszerűen ráhagyják a magyar kormány képviselőjére, az olyan megalázó, hogy a kormányzati butaságok szajkózását be kellene fejezni!

Szanyi Tibor,
alelnök

Posted in Sajtóközlemény