Menü Bezárás

Az ápolók egy emléknapnál sokkal többet érdemelnek

PÁRTKÖZLEMÉNY

“Az elismerés akkor az igazi, ha a jó szó mellé méltányos jutalom is jár.” – nyilatkozta Huszti Andrea, az IgenSzolidaritás elnöke abból az alkalomból, hogy pártja felhívást intézett a közelgő, május 12-i Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából mindazokhoz, akik fontosnak tartják kifejezni nagyrabecsülésüket.

“Ma, amikor még tombol a járvány, az ápolók változatlanul megfeszített munkát végeznek. Gyakorlatilag egy bő esztendeje áldozzák az életük javát a betegekért. Panasz helyett tették és teszik a dolgukat, pedig vérlázító, hogy a kormány még a kevéske bérüket is megtaposta. Az IgenSzolidaritás leginkább az ápolók áldozatos munkájára van tekintettel, amikor kiáll a nettó 250.000 forintos minimálbér mellett, jóllehet ebben a vészterhes korszakban sokkal több járna nekik.” – mondta az elnök. Egyúttal megismételte, hogy az ápolók romló helyzetéért az Egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szégyenletes törvény megalkotói és támogatói a felelősek, amely törvényt mihamarabb vissza kell vonni!

Huszti Andrea, aki a 10 évvel ezelőtt indult politikai szerepvállalása előtt maga is ápoló volt, pártja nevében arra kéri az ápolókkal szolidaritásban álló embereket, hogy elevenítsék fel a Covid19-járvány egyik felemelő hagyományát, és az Ápolók Nemzetközi Napján, május 12-én este 19:30-kor álljanak ki erkélyükre, ablakuk mögé, és tapssal, énekkel, zenével, avagy egy szál gyertyával tisztelegjenek hétköznapi hőseinknek!

IgenSzolidaritás Sajtó

https://www.facebook.com/events/250320820178817
Posted in Sajtóközlemény